Nästa artikel
Renault bygger om klassiska modeller till eldrift
Nyheter

Renault bygger om klassiska modeller till eldrift

Publicerad 27 januari 2023 (uppdaterad 27 januari 2023)
Flera äldre Renaultmodeller kan snart byta till eldrift med hjälp av ett konverteringskit. Men räckvidden håller inte precis Teslaklass.

Renault har en intressant strategi kring märkets elbilsmodell Zoe. För två år sedan började Renault ge gamla exemplar av Zoe nytt liv genom att uppdatera dem med modernare teknik.

Nu gräver Renault ännu djupare i historieboken och elektrifierar betydligt äldre modeller. I ett samarbete med företaget R-Fit kan nu bland andra Renault 4, Renault 5 och första generationen Twingo byggas om till eldrift.

Först ut är ett kit till Renault 4 som börjar säljas i Frankrike i februari. Renault 5 följer i september och Twingo vid ett senare tillfälle. Ombyggnationen kostar 135 000 kr inklusive moms, men den faktiska kostnaden för franska kunder blir lägre eftersom bilarna är berättigade till bonus. 

1990-talsikonen Twingo är en av flera modeller som kan byggas om till eldrift av Renault.

Transmissionen lämnas orörd men bensinmotorn byts ut mot en elmotor på 48 hk. Bilen får ett litiumjärnfosfatbatteri på 10,7 kWh som ger samma viktfördelning som med bensinmotor.

Räckviddsmässigt får bilägarna nöja sig med åtta mil som bäst och att ladda fullt tar tre och en halv timme.

– Vi är jätteglada att lansera dessa ombyggnadspaket som gör det möjligt för ägarna som älskar sina klassiska bilar att köra runt på eldrift i Renault 4, 5 och Twingo, säger Hugues Portron på Renault.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 28 januari 2023 Mycket beror på vad det är…
  • 28 januari 2023 Riktigt kul! Som nämns ovan,…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.