Nästa artikel
Renault bygger eget nätverk med snabbladdare
Nyheter

Renault bygger eget nätverk med snabbladdare

Publicerad 11 oktober 2022
Renault ska utmana Ionity med ett eget nätverk av snabbladdare. Det ska stå klart 2024.

Renault är ett av flera bilmärken som inte är med i Ionity-samarbetet. Men nu planerar den franska tillverkaren ett helt eget laddnätverk.

Det är Renaultkoncernens nystartade varumärke Mobilize, som ska utveckla nya former av mobilitet och tjänster, som har planer på att bygga 200 laddplatser med sex snabbladdare vardera runt om i Europa. Totalt blir det 1 200 laddpunkter.

Som jämförelse har Tesla 900 snabbladdre i Europa med över 10 000 laddpunkter. Ionity har knappt 1 900 laddpunkter på 431 platser.

Snabbladdarna hamnar vid Renaults nuvarande återförsäljare som ligger nära en större motorväg. Alla elbilsmärken ska kunna ladda och det ska även finnas möjlighet att ta en paus i en ”lounge” med trådlöst nätverk och kaffemaskin.

Renault har utvecklat ett eget energilager som ska minska belastningen på elnätet. Vissa stationer kan även få solcellspaneler.

Renault nämner att Europas elbilsägare kommer kunna åka från Hamburg till Sevilla när nätverket är färdigbyggt under mitten av 2024. Det återstår att se om några svenska återförsäljare får snabbladdare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 11 oktober 2022 Det här med att "alla ska…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.