Nästa artikel
Posten fortsätter köra Fiat Fiorino
Nyheter

Posten fortsätter köra Fiat Fiorino

Publicerad 16 mars 2012 (uppdaterad 16 mars 2012)
Fiat Fiorino kommer även i fortsättningen att tjänstgöra som Postens utdelningsbil. Över tre år ska ytterligare 3 000 bilar levereras.

2009 ingick Fiat ett avtal med Posten om att leverera nya postbilar. Sedan dess har 2 000 Fiat Fiorino kommit de svenska brevbärarna till hands.

Upphandlingen fick inledningsvis kritik eftersom bilarna saknade viktig säkerhetsutrustning, bland annat antisladdsystem, som vid den här tiden inte fanns tillgängligt till Fiorino. När antisladd tillkom i utrustningslistan i slutet av 2010 valde också Posten att utrusta bilarna med systemet.

Det nya avtalet sträcker sig till juni 2015 och omfattar leveranser av ytterligare 3 000 bilar med dieselmotor på 1,3 liter och växellåda av MTA-typ.

Diskutera: Vad tycker du om Fiat Fiorino?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-03-16 12:10
Raphael

Nja, som jag minns det var antisladd inte en del av Postens kriterier och det fick Posten kritik för. Dåvarande informationschefen för Fiat i Sverige sa att de hade kunnat leverera bilarna med antisladd om Posten hade beställt det. Pga kritiken ändrade Posten sina kriterier och bad om antisladd.

#2 • Uppdaterat: 2012-03-16 12:21
Fredrik Diits Vikström

Raphael:
Antisladdsystem fanns visserligen inte med i Postens kriterier, men säkerhetssystemet erbjöds heller inte till Fiorino innan november 2010.

/Fredrik Diits Vikström, Vi Bilägare

#3 • Uppdaterat: 2012-03-16 13:08
Henrik_gbg

Posten fick precis det dom frågade efter. Fult att komma med kritik sen efteråt.

#4 • Uppdaterat: 2012-03-16 14:05
saabnisse

Jag har talat med flera av våra lantbrevbärare, det är ju faktiskt de som är brukarna och de första bilarna fick en del kritik, dålig värme och för klen motor.
Nästa generation är bättre, nu klagar man bara på att de lätt blir väldigt skitiga.

#5 • Uppdaterat: 2012-03-16 16:45
king of the road

I finland kör posten med (skodilack) skoda yeti

#6 • Uppdaterat: 2012-03-16 19:14
Rikard

Var håller dessa 2000 bilar hus ?? Jag har inte sett en enda.

#7 • Uppdaterat: 2012-03-16 19:53
Hanzzon

Vi som har alla däckomläggningar/skiftningar på jobbet till Posten på orten samt service på deras Elbilar har pratat en hel del om dessa nya Fiat bilar, hitills har man på vår ort bara haft den längsta i ca ett år så det är kanske lite tidigt att prata om långtidskvalitén än men förarna jag pratat med var inte särskillt förtjusta och gillade Kangoo bättre mycket pga bättre värme (bensinmotorer) samt att dom var rymligare vilket gör att man nu inte alltid får med sig alla paket som man tidigare kunde är lite av det jag hört.

I stort sett tror jag inte kvalitén skiljer märkvärdigt mellan Fiat och Renault, det är väl inte någon av märkenas paradgrenar men billiga prisvärda bilar är det ju i alla fall när dom ändå ska skrotas inom ca 5-6år vilket är rutin hos Posten eftersom man anser att det blir för dyra kostnader att ha dom längre vilket ju är ett konstaterande som även har med kvalitén på bilarna att göra men man får ju relativt fräscha bilar utan bucklor igen i alla fall. :)

#8 • Uppdaterat: 2012-03-16 21:13
Hackenbush

Posten får köra med vad de vill om jag bara får min post levererad :-) men fronten på denna Fiaten ger innebörden "plastig bil" ett helt nytt ansikte.

#9 • Uppdaterat: 2012-03-16 22:32
Peter i Sydney

Här i Australien har posten inga småbilar. Man kör Mercedes Sprinter och Vito nu för tiden. Tidigare använde man Ford Transit i säkert 20 år men så bestämde någon byrokrat att alla pstens bilar måste ha automatlåda och då var det god natt för Transit. Fiat Fiorino säljs inte här men vi har Citroen Berlingo som är samma bil. Verkstaden som servar min Hyundai H-1 sköter även servicen åt ett hissföretag som har ett hundratal Berlingo och har enorma problem med växellådorna. Tydligen fongerar svenska postens bilar bättre.

#a • Uppdaterat: 2012-03-16 22:55
Tobo

Även jag reagerade på Fiatens sanslöst fula front (troligtvis inget viktigt kriterie för posten :) )

Nån som kommer ihåg gårdagens postbilar? denna som finns hos "Bilspanaren" t.ex. hade jag nästan helt glömt bort:
http://bilspanaren.blogspot.com/

Peter: Citroën´s version av Fiorino heter Nemo, Berlingo är modellen "ovanför" (lite större).

Fiorino/Nemo bygger på samma plattform som Fiat Punto, Berlingo bygger på "PSA Platform 2", samma som bl.a. Citroën C4.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.