Nästa artikel
Porsche Cayenne Turbo GT är snabbaste suven runt Ringen
Nyheter

Porsche Cayenne Turbo GT är snabbaste suven runt Ringen

Publicerad 30 juni 2021 (uppdaterad 30 juni 2021)
Porsche drämmer till med en ny version av Cayenne Coupé. Effekten höjs med hela 90 hk och resultatet är rekordtid runt Nürburgring.

Det finns gott om alternativ för den som är ute efter en snabb version av suven Porsche Cayenne. Men det hindrar inte den tyska tillverkaren från att lansera ännu en version.

Nyheten kallas Porsche Cayenne Turbo GT och får en trimmad version av V8-motorn med dubbla turbo. Numera ger den 640 hk och 850 Nm, vilket är hela 90 hk och 80 Nm mer än i den vanliga Turbomodellen.

Accelerationen till 100 km/tim tar 3,3 sekunder (vilket är 0,6 sekunder snabbare än Cayenne Turbo) och toppfarten höjs med 14 km/tim till 300 km/tim.

Den nya modellen är fyrsitsig och kommer enbart med coupékaross. Den får även sänkt sportchassi, annorlunda fjädring, bredare framhjul och annorlunda programmering i den åttastegade automatlådan.

Modellen är snabbast hittills i suv-klassen på Nürburgring, som den klarade på 7:38,9. På insidan får köparna bland annat en ny och modernare version av infotainmentsystemet.

Prislappen ligger på 2 060 000 kr vilket är 495 000 kr mer än Cayenne Turbo Coupé. Jämfört med laddhybriden Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé är dock prispåslaget ”bara” 170 000 kr.

Det höga koldioxidutsläppet på 319 g/km innebär att bilen straffbeskattas med 29 588 kr per år under de första tre åren.

Läs gärna vår provkörning av laddhybriden Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.