Nästa artikel
Polestar 3 kommer i höst – här är första bilden
Nyheter

Polestar 3 kommer i höst – här är första bilden

Publicerad 7 juni 2022 (uppdaterad 7 juni 2022)
Volvos eldrivna syskonmärke har visat upp den första omaskerade bilden av prestandasuven Polestar 3.

Polestar siktar på att tiodubbla försäljningen mellan 2021 och 2025, och en viktig pusselbit i den satsningen blir den nya crossovermodellen Polestar 3.

Under tisdagen visade Polestar upp en ny bild på modellen som ska lanseras officiellt i oktober. Försäljningen ska ske på nätet precis som för dagens Polestar 2.

Polestar beskriver den nya modellen som en ”eldriven prestandasuv”. Den ger sig in i ett segment där tillväxten och lönsamheten är hög.

– Det här är en viktig milstolpe för vårt företag, som ökar vår tillväxtkurva och tar oss in i nästa fas, säger Polestarchefen Thomas Ingenlath.

”Det här är en viktig milstolpe för vårt företag”

Vid lanseringen får Polestar 3 fyrhjulsdrift och en räckvidd på ”över 60 mil” enligt WLTP-körcykeln. Det finns dock inga uppgifter kring hur stort batteripaketet är eller hur hög förbrukningen blir. Modellen bygger på samma uppdaterade plattform som ersättaren till Volvo XC90.

Trots fokus på prestanda och köregenskaper får Polestar 3 även möjlighet att ta över körningen på egen hand under vissa förhållanden och på vissa motorvägar.

Produktionen startar tidigt 2023 i Kina och USA. Priserna är inte klara. Polestar ska lansera en ny bilmodell varje år under de kommande tre åren.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (18)

  • 8 juni 2022 Raphael, eh? e-C4 snål.. jag…
  • 7 juni 2022 Kineserna är billiga bara i…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.