Nästa artikel
Polestar 3, 4 och 5 på gång: Första uppgifterna om nya modellerna
Nyheter

Polestar 3, 4 och 5 på gång: Första uppgifterna om nya modellerna

Publicerad 29 september 2021
Polestar har flera nya elbilsmodeller på gång. Här är de första uppgifterna.

Polestar har gått från en helt okänd uppstickare till att snart börsnoteras med en värdering på över 170 miljarder kronor – trots att företaget fortfarande går med förlust.

Efter elbilen Polestar 2 ska märket även göra verklighet av konceptbilen Precept, som nyligen visats upp som prototyp.

I samband med uppgifterna om börsnoteringen kom även ny information om de kommande modellerna, och en ungefärlig tidsplan för när de ska lanseras.

• Först ut blir Polestar 3, en suv-modell som ska premiärvisas 2022. Detta blir en tvillingmodell till Volvo XC90 med sportigare design och mer coupéstuk – tänk BMW X6 eller Audi Q8. Bilen delar den så kallade SPA2-arkitekturen med nästa generation Volvo XC90. Fronten blir aerodynamiskt utformad och designen ska enligt Polestarchefen Thomas Ingenlath inte ha något att göra med Volvo XC90.

Polestar har visat upp den första bilden på den kommande modellen Precept.

• Ett år senare lanseras Polestar 4, en något lägre och mindre crossovercoupé med lägre prislapp. Om Polestar 3 beräknas kosta minst 900 000 kr kommer Polestar 4 istället kosta omkring 550 000 kr som lägst, men vid lanseringen kan den vara dyrare. Polestar 4 blir enligt Thomas Ingenlath i princip en suv-version av Polestar 2.

• Sedan är det dags för Polestar Precept att gå från konceptbil till produktionsbil. Det är en större sedanmodell med som liknar Tesla Model S. Modellen ska heta Polestar 5 och dyker upp 2024.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 1 oktober 2021 Kommer väl att bli svettigt…
  • 29 september 2021 Henrik M skrev: Läs artikeln…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.