Bild
Nästa artikel
Nyheter

Polestar visar första bilden på Precept-prototypen

Publicerad 2021-09-16 17:21 (uppdaterad 2021-09-16 17:28)
Polestar har visat upp den första bilden på den kommande modellen Precept.

I februari förra året visades konceptbilen Polestar Precept – en eldriven sedanmodell i ungefär samma klass som Tesla Model S. Nu börjar det närma sig premiär för både Precept och den kommande suven Polestar 3.

Bilden visar ingen färdig bil utan en prototyp som ännu inte är klar. Men vi kan i alla fall se att konceptbilens bakhängda bakdörrar har ersatts av en mer konventionell lösning och att produktionsbilen även får en B-stolpe, något som konceptbilen saknade.

Dörrhandtagen blir dock infällbara, som på konceptbilen – en lösning som flera biltillverkare börjat använda på sina elbilar. Tanken är att fälla in dörrhandtagen när de inte behövs för att ge något längre räckvidd.

Helt ny design

Även om bilen alltså är långt ifrån produktionsfärdig syns tydligt att designen blir helt annorlunda än på dagens mer kantiga Polestar 2, som ju började sitt liv som en konceptbil hos Volvo.

Polestar Precept ska sättas i produktion ”före 2025”, men exakt när det blir är oklart. Polestar meddelar också att märket ska utöka sitt utvecklingscenter i England, där modellen tas fram.

”Teamet där ska fortsätta expandera till över 500 personer i framtiden”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (30)

  • 2021-09-18 17:07 Ja Toyotas bakfjädring…
  • 2021-09-18 14:47 Apropå Corolla så var min…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.