Nästa artikel
Peugeot, Citroën och Opel använder Android för nytt infotainmentsystem
Nyheter

Peugeot, Citroën och Opel använder Android för nytt infotainmentsystem

Publicerad 6 augusti 2020
PSA-koncernen gör som Polestar när det nya mediasystemet ska utvecklas.

Volvos syskonmärke Polestar blev först ut att använda Android Automotive från Google som är ett smidigare sätt att bygga infotainmentsystem än att göra allt själv från grunden.

Infotainmentsystemet i Polestar 2 kommer även dyka upp i Volvos bilar och har bland annat tillgång till olika appar, avancerad röststyrning och uppdateringar via nätet. Systemet kan även kopplas samman med smarta hem-prylar som exempelvis lampor, dörrlås och garageöppnare.

Nu hakar även PSA-koncernen på Googletåget. Från och med 2023 ska Peugeot, Citroën, DS och Opel börja använda Android som grund i infotainmentsystemen.

– Det här nya samarbetet är ett viktigt steg i relationen mellan PSA och Google, säger PSA-koncernens digitala chef Christophe Rauturier.

Även General Motors ska använda Android Automotive för att utveckla infotainmentsystem i Chevrolet, Buick, Cadillac och GMC från och med nästa år.

Läs också: Så farliga är infotainmentsystemen – Apple och Google sämst

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-08-06 07:50
Raphael

Tragiskt, hade hoppats på Apple faktiskt men Apple vill väl ha mer betalt.

#2 • 2020-08-06 07:57
Jarl Karlsson

Tragiskt? Förmodligen bästa grejen med franska bilen

#3 • 2020-08-06 08:08
Raphael

Finns inget bra med Google och Android, massor med säkerhetshål och ett lapptäcke med kod och Android läcker som ett såll.

#4 • 2020-08-06 08:08
Raphael

T o m Microsoft vore bättre än Google.

#5 • 2020-08-06 09:02
Thomas Rundlöf

Jag har köpt min sista Volvo, tänker inte åka i en bil med Android. Litar inte på Google med deras massiva insamlande av data.

#6 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Vilket operativsystem man föredrar är en smaksak, men tror man att Apple inte samlar in information om sina användare är man nog bra naiv.

De bedriver en affärsverksamhet, inte välgörenhet, och måste således tjäna pengar på den, informationsinsamling är en del av detta.

#7 • 2020-08-06 09:27
Raphael

Skillnaden är att Apple behåller sin information. Android läcker som ett såll och är mycket lättare att hacka och Android har inte samma koll på sin butik som Apple har koll på sin. Apple är helt enkelt ett mycket säkrare system!
De nya förändringarna i iOS/iPad 14 innebär dessutom att det blir ännu svårare för tredjepartsprogram att spåra användarna och Apple har redan börjat få kritik för det från utvecklare som ser försämrade möjligheter att tjäna pengar. Bl a Facebook har sagt att de ser försämrade möjligheter till intäkter pga de nya begränsningarna i iOS 14.

#8 • 2020-08-06 09:30
Raphael

Apple är mycket bättre på att skydda sina användares integritet och privata information än Google-Android är.

#9 • 2020-08-06 10:00
Axa

Prestigelös
Apple samlar in mindre info än övriga. Och som Raphael skriver, det är stora skillnader mellan Google och Apple på hur informationen används.
Nog kan man vara misstänksam mot Apple men det finns synnerligen starka skäl att hålla sig långt borta från Googleprodukter.

#a • 2020-08-06 11:33
Panopticon

Glöm inte att kunden alltid har rätt. Och förstå då att när man använder en produkt från Google så är det alltså inte du som är kunden. Du är varan. Du är varan som Google säljer till alla som är villiga att betala.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.