Bild
Nästa artikel
Peugeot 308 ersätter digital hastighetsmätare med analog

Peugeot 308 ersätter digital hastighetsmätare med analog

Nyheter

Orsaken? Chipbrist i biltillverkningen.

Att det inte finns tillräckligt med halvledare i världen har påverkat biltillverkningen på många håll. Bland annat har det blivit kännbart för Volvo och Volkswagen. General Motors har tidigare gått ut med att de bygger vissa av sina pickuper utan en enhet som sänker förbrukningen, med konsekvensen att bilarna släpper ut mer avgaser. 

Nu behöver även Stellantiskoncernen, där bland annat Peugeot ingår, justera sin tillverkning. Peugeots i-Cockpit, den helt digitala förarmiljön, kommer att se annorlunda ut i vissa Peugeot 308 framöver. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att Stellantis bestämt sig för att ersätta de digitala hastighetsmätarna med analoga i 308, till följd av chipbrist.

Modifieringen kommer att börja synas i fordon i slutet av maj. Peugeot behåller de digitala mätarna i sina mest populära modeller, som till exempel suven 3008. Nuvarande 308 kommer att fasas ut till hösten och nästa generation kommer att produceras med digitala hastighetsmätare i en annan fabrik. 
 

 

Taggar: Nyheter, Peugeot 308

 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.