Bild
Nästa artikel
Volvochefen om chipbristen: ”Blir tuffare och tuffare”

Volvochefen om chipbristen: ”Blir tuffare och tuffare”

Nyheter

Volvo Cars närmar sig kritiskt läge när det gäller bristen på halvledare. Men än så länge drabbas inte svenska fabriker.

Svår brist på de små men extremt viktiga halvledarna ställer just nu till med enorma problem för biltillverkare och många andra företag. Nästan alla stora biltillverkare har drabbats på något sätt, och det innebär längre leveranstid för bilköparna.

Volvo Cars har länge lyckats navigera runt problemen och hålla produktionen igång. Men tidigare i år kom beskedet att Volvo Cars fabriker i USA, Kina och Belgien tvingats dra ned på tillverkningstakten.

Nu uppger Håkan Samuelsson för Sveriges Radio att Volvo på något sätt kommer behöva anpassa volymerna under kommande veckor, men framför allt i de utländska fabrikerna.

– Under kvartal två kommer det bli tuffare och tuffare, säger han i en intervju med Ekot.

Än så länge finns dock inga beslut om att stoppa produktionen i Sverige.

– Vi har heller inget i vår prognos nu som visar att det kommer påverka Sverige. Fast vi kan väl bara överblicka ett par veckor i taget än så länge, säger Håkan Samuelsson.

Läs också: Biltillverkarnas huvudvärk: Därför kan din bil dröja

Taggar: Nyheter, Volvo

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.