Nästa artikel
Peugeot 308 får ny design och kommer som laddhybrid
Nyheter

Peugeot 308 får ny design och kommer som laddhybrid

Publicerad 18 mars 2021
Peugeot visar upp en uppdaterad version av Golfutmanaren 308. Den kommer som laddhybrid i två olika varianter.

Peugeots utmanare till Volkswagen Golf har snart sålts i åtta år, vilket är över snittet i bilvärlden. Det är därmed hög tid för en uppdatering – och nu är den officiell.

Största nyheten märks i fronten. Peugeot 308 får samma typ av design som redan finns på märkets övriga modeller, bland andra suven 3008 och mellanklassmodellen 508, i form av stående LED-ljus och en tydligt markerad grill. I fronten märks också det nya Peugeotmärket som döljer radarsensorer för assistanssystemen.

Peugeot 308 får 5,5 centimeter längre axelavstånd än tidigare och den totala längden växer med elva centimeter. Resultatet ska bli bättre innerutrymmen. Bilen är dessutom två centimeter lägre för att sänka luftmotståndet.

På insidan får Peugeot 308 digitala instrument och en förhållandevis liten och lågt monterad ratt, som i andra Peugeotmodeller. Pekskärmen till infotainmentsystemet är på tio tum och är vinklad mot föraren. Det går att spara förarens inställningar i en profil om bilen delas med andra och bilen har en ny typ av röststyrning.

Bland tillvalen finns Alcantaraklädsel, massagestolar och ett särskilt kupéfilter. Bilen har även uppdaterade assistanssystem, dödavinkelnvarning, rengöring av backkameran och 360-graderskamera.

Bilen bygger på Stellantiskoncernens så kallade EMP2-plattform vilket innebär att Peugeot 308 kommer som laddhybrid i två olika utföranden redan från början med en bensinmotor på antingen 150 eller 180 hk. Den kombineras av en elmotor på 110 hk och ett 12,4 kWh-batteri som ger en elräckvidd på upp till sex mil.

Båda laddhybriderna är framhjulsdrivna men senare kommer även en prestandamodell på samma tema som Peugeot 508 PSE. Hybridmodellerna tappar 51 liters bagageutrymme jämfört med modellerna utan laddkontakt.

För den som inte kan ladda sin bil kommer Peugeot 308 även med vanliga förbränningsmotorer i form av en trecylindrig 1,2-litersmotor och en fyrcylindrig 1,5-litersmotor. Åttastegad automatlåda är tillval. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.