Nästa artikel
Opel kan behöva uppdatera 400 000 dieselbilar
Nyheter

Opel kan behöva uppdatera 400 000 dieselbilar

Publicerad 10 mars 2022
Opel kan behöva förse 400 000 dieselbilar med ny mjukvara för att sänka utsläppen av kväveoxider.

Opel gick ut med en stor återkallelse tidigare i år. Den omfattade nästan 600 000 bilar och då handlade det om äldre versioner av mellanklassbilen Insignia där komponenter i bakvagnen börjat rosta.

Nu kommer nästa smäll. Opel kan tvingas uppdatera mjukvaran i 400 000 bilar i en global återkallelse för att sänka utsläppen, skriver sajten Car-Recalls.

Förra året gick Opel ut med en frivillig fix som ägarna kunde installera i form av ny mjukvara som sänker utsläppen av skadliga kväveoxider. Nu ska tyska KBA, motsvarigheten till Transportstyrelsen, se till att fixen blir obligatorisk.

Uppdateringen gäller både Opel Astra, Insignia och Corsa byggda mellan 2013 och 2018. Samtliga bilar som omfattas har dieselmotorer och det handlar om antingen en 1,3-litersmotor eller en 1,6-litersmotor.

Opel har hela tiden hävdat att bilarnas utsläpp klarar lagkraven och att ingen olaglig mjukvara för att hålla nere utsläppen finns i bilarna. Vi har sökt Opel i Sverige för en kommentar kring om några svenska bilar omfattas av återkallelsen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 11 mars 2022 Möjligt, men att nå Opel…
  • 10 mars 2022 Omöjligt! MVH AL
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.