Bild
Nästa artikel
Peugeot, Citroën och Opel återkallar: Dragkroken kan lossna

Peugeot, Citroën och Opel återkallar: Dragkroken kan lossna

Först på Vi Bilägare

Tre populära suv-modeller måste kontrolleras på verkstad eftersom dragkroken kan lossna. 300 svenska ägare berörs.

En dragkrok som lossnar kan förstås ställa till med allvarliga problem – och helt ovanligt är det inte. Audi har till exempel tvingats återkalla elbilen e-tron efter att dragkroken helt enkelt lossnat.

Nu har ett liknande problem drabbat tre olika suvar från den nybildade Stellantiskoncernen. Det handlar om Peugeot 3008 byggda mellan 7 och 23 december 2020, Opel Grandland X byggda mellan 10 september och 30 december 2020 samt Citroën C5 Aircross byggda mellan 4 och 21 december 2020.

I samtliga fall har det visat sig att släpvagnsfästet kan vara defekt. Dragkroken och släpet kan lossna och bilarna ska kontrolleras på verkstad. Återkallelsen gick ut till ägarna i januari och februari. Hela dragkroken byts ut i förebyggande syfte.

I Sverige berörs omkring 300 exemplar av Peugeot 3008, Opel Grandland X och Citroën C5 Aircross, bekräftar importören för Vi Bilägare.

Läs också: Ägarna larmar: Dragkroken lossnar på Audis elsuv

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.