Nästa artikel
Officiell: Renault Kangoo blir lyxigare – här är nyheterna
Nyheter

Officiell: Renault Kangoo blir lyxigare – här är nyheterna

Publicerad 12 november 2020
Snart dyker en ny generation av Renaults transportbil Kangoo upp på vägarna – och den kommer även som personbil.

Renault har visat upp en ny generation av transportbilen Kangoo. Den ska säljas både som transportbil och personbil och ska upplevas som lyxigare och modernare än dagens modell.

– Med över fyra miljoner sålda bilar sedan 1997 är Kangoo en ikonisk modell, säger Mark Sutcliffe, chef för Renaultkoncernens transportbilsdivision.

Bland nyheterna finns ett modernare utseende som ska knyta an till resten av Renaultmodellerna, en sidodörr som öppnar dubbelt så brett som i föregångaren för smidigare lastning i stadsmiljö och digital innerbackspegel som kan ”se förbi” lastutrymmet tack vare en kamera.

Renault har också försökt få modellen att upplevas som lyxigare, bland annat med kromdetaljer och nya system som autobroms, släpkörningsassistent och dödavinkelnvarning. Modellen kommer i två karosslängder och med bensin-, diesel- eller eldrift. Passagerarversionen har plats för fem personer inklusive förare.

Det finns än så länge inga tekniska detaljer om motorer eller om räckvidden för den eldrivna versionen. Nya Renault Kangoo börjar säljas under våren 2021.

Läs också: Renault: Vi närmar oss slutet för dieselmotorn

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-11-12 14:17
Raphael

Trist exteriör, ser inte ut som en Renualt längre förutom i fronten. Kan misstas för en VW. Hemskt!
Utgående Kangoo hade en mer personlig design, unik skärning av rutorna osv osv. Nya ser bara tråkig ut.
Men, denna kommer även säljas som en Nissan så kanske idén är att den inte ska vara för utrycksfull exteriört utan kunna anpassas efter olika varumärken lätt och enkelt.

#2 • 2020-11-12 14:32
lsoderlund

Problemet med nuvarande Kangoo, är att den är så jäkla dålig och trist jämför med konkurrenterna. En Dacia Dokker är mer praktiskt, och en Caddy mer personbilslik. För att inte tala om Kangoo:ns klassiska Renault-kvalitet som stora delar var Renault-familjen idag är bortarbetad och numer håller snittstandard.

#4 • 2020-11-12 23:40
Rikard

Ryser när jag tänker på året jag fick åka Kangoo, hua vilken fruktansvärd farkost, men det var en -07a. Förhoppningsvis har de blivit bättre.

#5 • 2020-11-13 08:41
saabnisse

Betydligt snyggare nu ser det nästan ut som en riktig bil, tidigare var fronten förskräcklig.
Interiören är ju behövligt uppstädad, verkar också hyfsat fri från franska stilistiska utsirningar som oftast blir opraktiska.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.