Nästa artikel
Officiell: Nya Skoda Octavia Scout – här är alla nyheter
Nyheter

Officiell: Nya Skoda Octavia Scout – här är alla nyheter

Publicerad 10 juni 2020
Skoda visar upp en ny version av upphöjda Octavia Scout. För första gången kommer den som mildhybrid och med framhjulsdrift.

I slutet av förra året presenterades nya generationen av Skoda Octavia. Den ger sig in i en klass där konkurrensen sällan varit så tuff, särskilt från utmanare från Kia, Hyundai och interna rivalen Volkswagen.

Nu presenteras även den upphöjda versionen av Skoda Octavia. Precis som tidigare heter den Scout och får plastdetaljer på sidorna, 1,5 centimeter högre markfrigång och ett lite tuffare utseende.

Skoda Octavia Scout är 1,6 centimeter längre och 1,5 centimeter bredare än förra generationen och det ska ge bättre innerutrymmen. Bagageutrymmet växer till 640 liter.

Den här typen av upphöjda kombibilar är populära bland svenska bilköpare och kan vara ett alternativ för den som vill ha en rymlig bil utan att köpa en suv.

Läs också: Vi testar nya Skoda Octavia mot två tuffa konkurrenter

Ingen laddhybridversion ännu

På motorsidan blir Skoda Octavia Scout först ut med en fyrcylindrig dieselmotor på 200 hästkrafter och 400 Nm. Den har fyrhjulsdrift och sjustegad dubbelkopplingslåda som standard och får en dragvikt på upp till två ton.

Det finns även två svagare dieselmotorer på 115 eller 150 hästkrafter. För första gången i en Octavia Scout blir de här modellerna framhjulsdrivna.

På bensinsidan finns en 1,5-liters bensinmotor på 150 hästkrafter, antingen med eller utan mildhybridteknik (kallas e-Tec på Skodaspråk). Det är Skodas version av Volkswagens eTSI-system som ska sänka förbrukningen. Mildhybridmodellen har en sjustegad dubbelkopplingslåda som standard.

Dessutom finns en bensindriven toppmodell med 190 hästkrafter.

Någon laddhybridversion verkar inte vara aktuell, åtminstone inte vid lanseringen.

Skoda Octavia Scout får 18-tumsfälgar som standard och en del andra mindre designförändringar jämfört med ”vanliga” Octavia. På insidan finns ett nytt infotainmentsystem med upp till 10 tum stor skärm.

De svenska priserna för Skoda Octavia Scout är ännu inte klara.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.