Bild
Nästa artikel

Obama: GM och Chryslers planer håller inte

Nyheter

General Motors och Chryslers framtidsplaner håller inte. Nu skärper president Barack Obama kraven på biljättarna - och öppnar för konkurser.

- Vi kan inte, vi får inte, och vi kommer inte låta vår bilindustri gå upp i rök. Denna industri är, likt inget annat, emblemet för den amerikanska andan, säger Barack Obama och fortsätter:

- Men vi kan heller inte fortsätta att ursäkta dåliga beslut. Och vi kan inte låta vår bilbranschs överlevnad hänga på ett oändligt flöde av skattepengar.

Den amerikanske presidenten Barack Obama underkänner de rekonstruktionsplaner Chrysler och General Motors har lämnat in. Ett hårt slag för de båda biljättarna.

- Vår bilindustri rör sig inte tillräckligt fort i rätt riktning, säger Barack Obama.

30 och 60 dagar

President Barack Obama konstaterar att Chrysler inte kan överleva på egen hand. Därför har företaget nu 30 dagar på sig att gå ihop med italienska Fiat.

- Efter noggrant övervägande har vi fastställt att Chrysler behöver en partner för att överleva, säger Barack Obama.

För General Motors är tidsfristen för en ny affärsplan den dubbla, det vill säga två månader.

- Vad som intresserar oss är att ge GM möjligheten att slutligen göra de nödvändiga förändringar som krävs för att företaget ska ta sig ur krisen som ett starkare och mer konkurrenskraftigt bolag, säger Barack Obama.

Konkurs aktuellt

Skulle de amerikanska biljättarna inte lyckas med dessa uppgifter inom tidsgränserna väntar troligtvis strukturerade konkurser - något som skulle underlätta GM och Chryslers kamp för att göra sig av med gamla skulder.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Elan
2009-03-31 20:02

Skicka Måddan och hennes rådgivare att prya hos Obama - men gör det fort!

#1
Kalle Anka
2009-04-01 19:27

Verkar som Obama praoat hos Maud, eller vad menar du ELAN?

#1
Elan
2009-04-02 19:08

Kalle Anka: Nej, men hos Obama händer det ju något

#1
Mycke Mouse
2009-04-13 15:28

Lägg ner världens tio största bilfabriker,så har vi kanske en produktion som motsvarar den nya framtida efterfrågan vi kan räkna med. Jänkarna får starta ett nytt krig igen och börja bygga engångstanks istället, så att en produktion kan hållas uppe. Vägrar de dessutom att skriva på fredsavtal kan produktion pågå länge.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.