Bild
Nästa artikel
Nyheter

Amerikanska uppgifter: GM förbereder för konkurs

Publicerad 8 april 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
General Motors ökar förberedelserna för en möjlig konkurs. Det skriver Bloomberg News - och experterna tror att en konkurs är trolig.
- Med tanke på hur små framsteg som gjorts och vad som återstår att göra i räddningsplanen så måste hotet om konkurs anses vara troligt, konstaterar analysföretaget Moodys Investors Service i en kommentar till aktieägarna.

Enligt Bloomberg News arbetar General Motors för att snabba på föreberedelserna för en möjlig konkurs. Bloomberg News hänvisar till källor som har insyn i dessa planer.

Bryter loss lönsamma delar
Om uppgifterna stämmer förbereder General Motors sig för att genomgå en så kallad kontrollerad konkurs. Något som innebär att GM försöker bryta loss de affärsdelar som kan vara lönsamma och låta resten gå i konkurs.

70 procents risk

Enligt analysföretaget Moodys är det 70 procents risk att General Motors går i konkurs - och analytikerna ger därmed Bloombergs News uppgifter ett visst stöd.

Återstår att se vad som händer med General Motors. Fler uppgifter lär dyka upp framöver.

Kommentarer

#1 • 2009-04-08 19:12
Mats (not verified)

Det är dags att en jätte faller, för att branchen ska begripa. Processortillverkaren Intel "dissar" NetBook-trenden och betecknar dessa små billiga datorer med billiga strömsnåla komponenter som näst intill oanvändbara, bara för att de vill sälja sina nyaste, kraftfullaste komponenter. Bilindustrins motsvarighet till NetBooks har inte sett dagens ljus ännu, men i samma anda vill bilbranchen sälja större, starkare, flottare bilar, när marknaden vill ha mindre, snålare, smidigare och billigare modeller. Tänk om!

#2 • 2009-04-08 23:18
Saabnisse (not verified)

Det som Bloomberg News presenterar kan ju erfarenhetsmässigt jämföras med Grönköpings Veckoblad med den skillnaden att GV oftast är mer seriösa!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.