Bild
Nästa artikel

Nya uppgifter: Volvo & Saab uppvaktar regeringen

Nyheter

Ford och General Motors uppvaktar enligt uppgift den svenska regeringen. Biljättarna hoppas på svenskt miljardstöd till Volvo och Saab - för att göra bilmärkena säljbara.

- Uppgifterna är obekanta för mig, säger statssekreterare Jöran Hägglund på näringsdepartementet, som dock bekräftar att man för kontinuerliga samtal med företrädare för både GM och Ford, till TT.

Det är tidningen Financial Times som rapporterar om att Ford och General Motors begärt två miljarder kronor i stöd från den svenska regeringen.

Detta stöd ska enligt Financial Times källor, som inte nämns vid namn, användas för att göra Volvo och Saab mer säljbara. Därför ska Volvos vd Stephen Odell och Saabs vd Jan-Åke Jonsson ha uppvaktat näringsminister Maud Olofsson och bland annat bett om lånegarantier.

Inget bekräftat
Vid näringsdepartementet vill man inte bekräfta uppgifterna. Och vid Saab tas uppgifterna med en nypa salt.

- Vi får räkna med att det kan stå allt möjligt i pressen de närmaste dagarna. Det spekuleras hej vilt just nu, säger Paul Åkerlund, IF Metalls klubbordförande på Saab Automobile, om uppgifterna i Financial Times, till TT.

I veckan möter företrädare för Ford och General Motors den amerikanska kongressen. Då fortsätter förhandlingarna om ett krispaket - och spekulationerna om biljättarnas framtid lär fortsätta.
Taggar: Nyheter
Nya uppgifter: Volvo & Saab uppvaktar regeringen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.