Bild
Nästa artikel

Svensk Volvoglädje: "Känns positivt"

Nyheter

En ny Volvomodell ska byggas i Torslanda. Det avslöjade Volvos näst högste chef Steven Armstrong vid bilsalongen i Detroit. Ett besked som får facket att jubla.

- Efter allt negativt vi haft så känns det positivt och bra, säger Olle Ludvigsson, ordförande i Volvos verkstadsklubb till GT.

2010 ska en helt ny Volvomodell byggas i Torslanda. Det avslöjade Volvos näst högste chef Steven Armstrong vid bilsalongen i Detroit. Och vid Volvos verkstadsklubb möts nyheten med glädje.

- Det här är ju en av de bitarna som vi har framfört, att vi vill ha en balansering av produktionen och att Torslandaverken behöver ytterligare produktion, säger Olle Ludvigsson.

Volvos anställda i Sverige hade ett mörkt år i fjol och flera tusen arbetare varslades av företaget i ett försök att förbättra ekonomin. Därför kommer beskedet om att en ny modell ska byggas i Torslanda lägligt.

Men vad Volvos satsning kan innebära för Göteborg låter Olle Ludvigsson vara osagt.

- Det är jättesvårt att säga, men det är ju ändå ett positivt tecken tycker jag, säger Olle Ludvigsson.
Taggar: Nyheter
Svensk Volvoglädje: "Känns positivt"

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.