Bild
Nästa artikel

Nya uppgifter: Ripplewood nära Saab

Nyheter

Ripplewood har lagt ned förhandlingarna om ett köp av Opel. I stället kan det amerikanska holdingbolaget vara nära en affär med Saab.

- Vi kommer inom kort att inleda slutförhandlingar med en köpare. Det är en köpare som tror på Saab, på Trollhättan och på de som jobbar i Saab, säger Saabs informationschef Eric Geers till GT.

Ripplewood har länge varit med i förhandlingarna om ett köp av Opel. Men i natt kom besked om att dessa diskussioner har avslutats. I stället kan företaget rikta blickarna mot Saab. GT rapporterar nu om att det amerikanska holdingbolaget ligger bäst till för att köpa det svenska bilmärket. Enligt uppgifter till GT håller Saabs ledning Ripplewoods bud högre än Geelys och Fiats.

Därmed kan en affär vara nära. Men enligt en källa inom General Motors som GT har varit i kontakt med kan en affär med Ripplewood vara ett misstag från Saabs sida.

- Ripplewood agerar åt General Motors och där kommer svenskarna bara att förlora skattepengar, säger källan.

Det finns även spekulationer om att Ripplewood agerar som bulvan åt en annan spekulant. Men dessa uppgifter är inte bekräftade.

"Vår plan fortsätter"
Samtidigt som Saab går in i slutskedet i jakten på en köpare har den nuvarande ägaren General Motors stora ekonomiska problem och riskerar att gå i konkurs.

Men konkurshotet ska inte påverka Saabs planer och en försäljning av företaget förväntas bli klar i juni.

- Vår plan fortsätter, oavsett GM:s position, säger Joe Oliver, talesperson för Saab, till TT.

- Vi är på väg att skära ut Saab till ett självständigt bolag och göra upp med en ny ägare. Det arbetet går bra och fortsätter vad som än händer med GM. Vi känner ingen panik.
Taggar: Nyheter
Nya uppgifter: Ripplewood nära Saab

Kommentarer

#1
Lägerleffe
2009-05-28 15:21

Luktar skumt. Mycket skumt. Det där ska nog Maud & Jan-Åke akta sig mycket noga för.

#1
Saabnisse
2009-05-29 11:26

Ja, jag hoppas att Saab håller sig så långt från amerikanska ägare som möjligt.
Något måste man väl ha lärt sig.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.