Nästa artikel
Snart klart med ny Saab-ägare: "I slutet av maj"
Nyheter

Snart klart med ny Saab-ägare: "I slutet av maj"

Publicerad 20 maj 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Saab begär förlängd rekonstruktionstid och kommer samtidigt allt närmare en ny ägare. Nu bekräftar företaget att en affär kan bli klar inom kort.
- I slutet på maj månad ska det utkristalliseras vilken investerare som företaget vill gå vidare med, säger Anette Hellgren, fackklubbsordförande för Unionen på Saab Automobile samt medlem i bolagsstyrelsen, till Ekot i Sveriges Radio.

Onsdagen den 20 maj är det tre månader sedan Saab ansökte om rekonstruktion. Därför ansöker Saab nu om en förlängning av rekonstruktionen i ytterligare tre månader.

Enligt Saab krävs denna tidsperiod för att företaget ska finna en ny ägare. Saab skriver i sin rekonstruktionsansökan att sökandet efter en ny ägare har utvecklats enligt planerna - och att det finns tre potentiella köpare.

I rekonstruktionsansökan konstaterar Saab att förhandlingarna med köparna kan vara slutförda inom kort.

"Dessa förhandlingar kommer att genomföras under återstående delen av maj 2009 för att urskilja den slutgiltiga köparkandidaten", skriver Saab.

"Alla tre finns med"

Anette Hellgren bekräftar att de tre kandidaterna fortfarande har jämngoda möjligheter.

- Ja det kan man väl säga, alla tre finns ju med fortfarande, säger Anette Hellgren.

Tingsrätten ska nu ta ställningen till rekonstruktionsansökan och ger besked om fortsatt rekonstruktion om en vecka. Från fackligt håll hörs positiva tongångar i väntan på beslutet.
 
- Det känns förhoppningsfullt. Vi får göra den här processen färdigt först, som pågår i Tingsrätten. Men att det bara är 14 dagar kvar innan det ska kommuniceras, det tycker vi är positivt, säger Anette Hellgren på Saab Automobile.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.