Bild
Nästa artikel

Bilras i Europa - Saab backar 60%

Nyheter

Bilförsäljningen fortsätter att backa i Europa. Nybilsförsäljningen föll med 12,3 procent i april - bland annat rasade Saab med 60,2 procent.

Försäljningen av personbilar i Europa går fortsatt motigt. Enligt ACEA dalade försäljningen under april med 12,3 procent jämfört med samma månad i fjol. Något som innebär att försäljningen minskat med 14,9 procent under januari-april, i jämförelse med samma period i fjol.

Den minskande försäljningen drabbar de flesta biltillverkarna. De enda bilmärkena som visar plusstatistik är Alfa Romeo, Chevrolet, Fiat, Hyundai, Skoda samt den främste vinnaren i Dacia (som steg 60 procent).

Bottennotering för Saab

För Saab var april månad nattsvart. Biltillverkaren sålde 60,2 procent färre bilar än samma månad i fjol. Därmed står Saab även för det största raset av samtliga bilmärken.

För Volvo PV sjönk nybilsförsäljningen med 30,9 procent jämfört med samma period i fjol.

Jätteras på Island

Få länder i Europa visar upp en ökad nybilsförsäljning. Endast Slovakien, Tjeckien, Tyskland och Ã-sterrike visar upp positiva siffror.

På Island, som drabbats hårt av finanskrisen, föll nybilsförsäljningen med 88,4 procent under april månad - vilket får ses som i en klass för sig själv. Men flera andra länder visar upp stora minusposter, bland annat Sverige(med - 33,6 procent).
Taggar: Nyheter
Bilras i Europa - Saab backar 60%

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.