Nästa artikel
Nya konkurshot mot Saab
Nyheter

Nya konkurshot mot Saab

Publicerad 11 augusti 2011 (uppdaterad 12 augusti 2011)
För några veckor sedan lämnades en första konkursansökan in mot Saab, nu kommer ett nytt hot från tre utländska leverantörer.

Fler och fler leverantörer tröttnar på Saabs oförmåga att betala sina skulder. Flera skulder kommer att mätas ut av kronofogden i nästa vecka, för några veckor sedan begärde Swepart verktyg AB Saab i konkurs och nu har tre utländska leverantörer enligt Svenska dagbladet sällat sig till skaran.

Svenska dagbladet skriver att det rör sig om tre bolag, varav två är tyska och ett är spanskt. Två av bolagen ska ha försökt nå Saab för att delge dem konkursansökan, men rätt personer har inte varit anträffbara. Under onsdagen hade fortfarande inget av bolagen lämnat in någon konkursansökan till tingsrätten.

Enligt Svenska dagbladet är det spanska bolaget Matrici S. Coop som tillverkar paneler. Saab ska enligt uppgift träffa dem för att söka en lösning under veckan.

Vi Bilägare har utan framgång sökt Saab för en kommentar.

Diskutera: Vad tror du om Saabs framtid?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-08-11 10:47
Gösta_L

Mycket trist att läsa.
Det verkar sanneligen som att det är över för SAAB denna gång.

Vad gör den borgarliga regeringen? Givetvis ingenting.
De har fullt upp med att förlusta sig med adeln och direktörerna.
Att ett stort antal arbetare förlorar sina jobb verkar inte beröra dem nämnvärt.
Man blir bestört.

#2 • Uppdaterat: 2011-08-11 13:19
Peugeote-Pär

Saab kommer aldrig överleva... Börjar ju nästan bli lite överdrivet nu, lägg ner verksamheten för man märker ju att det kommer aldrig gå!
Tråkigt men sant!

#3 • Uppdaterat: 2011-08-11 13:41
FLAC

Hur ska då alliansen agera? ska de förstatliga ett privatägt bolag (som ägs av en holländare), det kanske funkade fram till första halvan av 1900-talet i en del totalitära stater men numera i en öppen värld är det inte direkt "politiskt korrekt" om man så säger... eller ska de bara ge dom en hög pengar, att föra över till skatteparadis i västindien? Hade såssarna gjort så?

#4 • Uppdaterat: 2011-08-11 15:15
lillstefan (ej verifierad)

Gösta_L

Jag vill också gärna veta dina tankar vad regeringen borde göra. Det är lätt att gnälla på att folk gör fel, men kan man inte säga något vad de borde göra är det väl bättre att hålla tyst?

#5 • Uppdaterat: 2011-08-11 15:37
Audi A5 SB

Gösta_L, här är en till som vill veta.

#6 • Uppdaterat: 2011-08-11 15:56
saabnisse

Jag tror inte heller att alliansen kunnat göra något direkt, men de sitter inne med en del information som skulle vara intressant att ta del av.
1. Varför godkänner de inte Antonov när riksgälden gjort det?
2. Varför stöder inte Maud Saab inför EIB?
3. Det konstgaste av allt, varför tar inte Mustaschmario chansen när han har den, han kan ju slå in öppna dörrar och skaffa sig en bra massa pop-poäng?

#7 • Uppdaterat: 2011-08-11 22:44
Erik T

saabnisse

ja håller med dig, konstigt var ordet. Men jag är rätt säker på att det finns en (eller flera) "Skumma" omständigheter som gör att dom inte kan agera på de sätt de egentligen vill och kan.
Min teori stärks också av att oppositionen inte reagerar när deras "arbetare" (som dom säger sig stödja) snart står utan jobb.

Det är svårt att inte bli frustrerad när dom som har makten att agera inte agerar , särskillt när det käller en produkt jag/man tycker så mkt om.

#8 • Uppdaterat: 2011-08-11 22:47
Audi A5 SB

Erik T; så är det nog; tystnad är samtycke. Juholt skulle skrika strupen av sig om han hade något att vinna. Det finns något i någons garderob......

#9 • Uppdaterat: 2011-08-12 10:43
saabnisse

Juholt har väl allt att vinna här, inget att förlora, han har ju inte behövt ta något beslut och oppositionen har ju aldrig tidigare missat ett tillfälle att få pluspoäng.

#a • Uppdaterat: 2011-08-12 12:04
lillstefan (ej verifierad)

Kanske är sossarna lite försiktiga efter Monas uttalanden om att staten borde köpa SAAB (bland annat), en del uttalanden sänkte nog Socialdemokraterna.

Erik T: Jag vill ställa samma fråga jag ställt till en annan; du skriver att du blit frustrerad över att regeringen inte gör något, vad tycker du att de borde göra?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.