Nästa artikel
Nya BMW 4-serie Gran Coupé – bilder och fakta
Nyheter+109 bilder

Nya BMW 4-serie Gran Coupé – bilder och fakta

Publicerad 4 februari 2014 (uppdaterad 4 februari 2014)
BMW täpper till ytterligare en lucka i det redan finmaskiga modellutbudet. Här är nya 4-serie Gran Coupé.

Sedan tidigare finns fem karossvarianter av BMW:s mellanklassbil: 3-serie Sedan, 3-serie Touring, 3-serie Gran Turismo, 4-serie Coupé och 4-serie Cabriolet.

Nu kommer en sjätte – nya fyradörrarskupén 4-serie Gran Coupé.

Nyheten från den bayerska tillverkaren är lika stor som 4-serie Coupé, men den nya modellen har fått en halvkombilucka, ytterligare ett par ramlösa dörrar, och ett tak som är aningen högre och drygt elva centimeter längre. Resultatet är en lite mer praktisk bil med högre till tak i baksätet och 35 liter extra utrymme i skuffen (totalt 480 liter).

Enligt BMW är bilen 4+1-sitsig, vilket innebär att den mittersta platsen i baksätet snarast är att betrakta som ett nödsäte. Tredelat baksäte och elektriskt öppningsbar baklucka är standard, baklucka som öppnas med en fotrörelse är tillval.

Fem motorer står till förfogande, tre bensinare och två dieslar. Dieselalternativen 418d och 420d är snålast, den förstnämndas bränsleförbrukning är 4,5 l/100 km. På bensinsidan finns 420i, 428i och 435i, varav den sistnämnda är snabbast med sin sexcylindriga trelitersmotor på 306 hästkrafter, 0-100 km/tim går på 5,2 sekunder.

Bakhjulsdrift och sexväxlad manuell låda är standard, men på tillvalslistan finns också fyrhjulsdrift och åttastegad automatlåda. Bilen visas för första gången på Genèvesalongen i början av mars och försäljningen startar strax därefter.

Diskutera: Vad tycker du om nya BMW 4-serie Gran Coupé?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-02-04 11:39
Swemba

Finmaskigt, var ordet. Vad är skillnaden mot 3-serie GT, egentligen? Lite annan taklinje och ramlösa dörrar?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.