Nästa artikel
BMW visar uppdaterad i4 och nya Mini Aceman
Nyheter

BMW visar uppdaterad i4 och nya Mini Aceman

Publicerad 2024-04-24 19:35
BMW-koncernen har visat upp en helt ny elbilsmodell från Mini och en uppdaterad version av 4-serien, inklusive elbilen i4.

Först ut bland BMW:s elbilsnyheter är Mini Aceman. Det handlar om en liten kompaktsuv som konkurrerar med bland andra Jeep Avenger och Fiat 600e.

Designspråket känns igen från Mini Cooper och Countryman som nyligen lanserades i omarbetad upplaga. Interiören ska upplevas som lekfull med en rund pekskärm för infotainmentsystemet och annorlunda materialval.

Mini Aceman kommer i två olika varianter, och hur de står sig jämfört med konkurrenterna kan du se i tabellen nedan. Prislappen är ännu inte officiell, men jämfört med Volvo EX30 – som visserligen är 16 centimeter längre – sticker exempelvis Mini Acemans snabbladdningseffekt ut som relativt låg.

Den andra nyheten är ett ansiktslyft för BMW 4-serien som bland annat får nya strålkastare fram och bak och fler digitala tjänster i infotainmentsystemet.

Men den viktigaste nyheten för svenska köpare är att elbilen BMW i4 kommer i ett nytt utförande. Instegsversionen på den svenska marknaden, BMW i4 eDrive40 med bakhjulsdrift, kommer nu med fyrhjulsdrift.

BMW:s elbilar har tidigare haft låg förbrukning jämfört med konkurrenterna, och med bakhjulsdrift når i4 nu upp till 60-milagränsen när det gäller räckvidd. Men den fyrhjulsdrivna versionen har något högre förbrukning än Polestar 2, och betydligt högre än uppdaterade Tesla Model 3.

”Räckviddsstraffet” för den som väljer BMW i4 med fyrhjulsdrift jämfört med bakhjulsdrift ligger på strax över fem mil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (10)

  • 2024-04-26 15:29 bgl skrev: Varför redovisas…
  • 2024-04-26 07:55 bgl skrev: Varför redovisas…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.