Bild
Nästa artikel
Ny upplaga av Mercedes Actros

Ny upplaga av Mercedes Actros

Nyheter

Nu presenteras fjärde generationen Mercedes Actros. Den tunga lastbilen får snålare motorer och mer komfort i hytten.

En av Europas mest sålda lastbilar kommer nu i ny version. Actros får nytt chassi, uppdaterad exteriör design och sju vidareutvecklade hytter. Den största varianten bjuder på 2,13 meter i invändig takhöjd, plant golv och två uppfällbara sängar som mäter 2,2 meter på längden.

Massagefunktion i förarstolen och hörnsoffa på passagerarsidan är andra nyheter. Därtill debuterar säkerhetssystemet Proximity Control System som automatiskt bromsar och accelererar i relation till framförvarande fordon.

Motorprogrammet har uppdaterats för att möta nya miljökravet Euro 6. Fyra effektnivåer mellan 421 och 510 hästkrafter finns tillgängliga. Jämfört med föregångaren har förbrukningen kapats med upp till sju procent samtidigt som den förväntade livslängden förlängts med 20 procent.

Nya Mercedes Actros börjar tillverkas i september.

Diskutera: Vad tycker du om nya Mercedes Actros?

Taggar: Nyheter, , Mercedes

Kommentarer

#1
2011-07-05 08:22

Hörnsoffa! Haha, vad häftigt :) Väldigt fin inuti, men vad är det med alla dessa plåt(plast-)veck man envisas med exteriört. Ser ju ut som en Transformer.

#2
1 Tysken
2011-07-05 09:31

Plåtvecken sitter oftast inte där enbart för att man tycker att det är roligt, de har också ett syfte att styra luftströmmarna så att bl.a vatten inte skall sätta igen speglar och sidorutor, även så att kylningen skall bli optimal.

#3
2011-07-05 09:42

...och strålkastarna sitter där för att lysa, men de behöver inte se ut som styggelser för det. En smaksak naturligtvis, självklart finns det inget rätt och fel. Det var min egen, högst personliga, reflexion då deras (och många andras) personbilar har samma designspråk.

#4
2011-07-05 09:43

Måste dock erkänna att den växer lite i mina ögon, ju mer jag tittar på den. Det vore ju faktiskt rätt fräckt att köra runt i en Transformer!

#5
2011-07-05 10:51

Tycker det ser lite konstigt ut när Merca-loggan sitter så högt upp på grillen. Annars så den ju trevlig ut. Inredningen verkar ha tagit ett par steg framåt vilket kanske var på tiden :p

#6
2011-07-05 12:02

Det är nog frågan om jag inte ska gå tillbaka till mitt gamla chaffisjobb om jag får en sådan här "kärra" att köra.

#7
2011-07-05 18:50

Snart kraftigt akterseglade som vanligt när Volvo snart släpper sin nya stordragare.
För MB håller väl sin vana trogen till i bottenskrapet av tunga lastbilar.
För märk väl att av produkterna detta bolag tillverkar är det endast personbilarna som byggs med någon form av kvalitet.
I den tunga skolan är MB en Dacia medans Volvo/Scania är RR/Bentley.

#8
2011-07-06 20:42

Fick precis min nya lastbil .. En Volvo på begäran!
När jag fick frågan vad jag ville ha var det första och enda gången chefen fick höra ett svärord från mej. Inte en jävla Mercedes, DAF eller Renault i varje fall ... Men gärna en Volvo!
Om bygget kostar 2,7 eller 2,9 må väl vara marginellt så varför satsa på på en Skoda när man får en Rolls för nästan samma peng?

#9
2011-11-05 09:02

Mr Colt, bara för att Volvo och Scania bygger bra tunga fordon, betyder inte det att Mercedes har Dacias dassiga-kvalité på sina kommersiella fordon. Det är i allra högsta grad kvalitetsfordon. I de lägre nivåerna hittar du MAN, Renault och Iveco.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.