Nästa artikel
Ny upplaga av Mercedes Actros
Nyheter

Ny upplaga av Mercedes Actros

Publicerad 5 juli 2011 (uppdaterad 5 juli 2011)
Nu presenteras fjärde generationen Mercedes Actros. Den tunga lastbilen får snålare motorer och mer komfort i hytten.

En av Europas mest sålda lastbilar kommer nu i ny version. Actros får nytt chassi, uppdaterad exteriör design och sju vidareutvecklade hytter. Den största varianten bjuder på 2,13 meter i invändig takhöjd, plant golv och två uppfällbara sängar som mäter 2,2 meter på längden.

Massagefunktion i förarstolen och hörnsoffa på passagerarsidan är andra nyheter. Därtill debuterar säkerhetssystemet Proximity Control System som automatiskt bromsar och accelererar i relation till framförvarande fordon.

Motorprogrammet har uppdaterats för att möta nya miljökravet Euro 6. Fyra effektnivåer mellan 421 och 510 hästkrafter finns tillgängliga. Jämfört med föregångaren har förbrukningen kapats med upp till sju procent samtidigt som den förväntade livslängden förlängts med 20 procent.

Nya Mercedes Actros börjar tillverkas i september.

Diskutera: Vad tycker du om nya Mercedes Actros?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-07-05 08:22
amoC

Hörnsoffa! Haha, vad häftigt :) Väldigt fin inuti, men vad är det med alla dessa plåt(plast-)veck man envisas med exteriört. Ser ju ut som en Transformer.

#2 • Uppdaterat: 2011-07-05 09:31
1 Tysken (ej verifierad)

Plåtvecken sitter oftast inte där enbart för att man tycker att det är roligt, de har också ett syfte att styra luftströmmarna så att bl.a vatten inte skall sätta igen speglar och sidorutor, även så att kylningen skall bli optimal.

#3 • Uppdaterat: 2011-07-05 09:42
amoC

...och strålkastarna sitter där för att lysa, men de behöver inte se ut som styggelser för det. En smaksak naturligtvis, självklart finns det inget rätt och fel. Det var min egen, högst personliga, reflexion då deras (och många andras) personbilar har samma designspråk.

#4 • Uppdaterat: 2011-07-05 09:43
amoC

Måste dock erkänna att den växer lite i mina ögon, ju mer jag tittar på den. Det vore ju faktiskt rätt fräckt att köra runt i en Transformer!

#5 • Uppdaterat: 2011-07-05 10:51
Roger Skagerström

Tycker det ser lite konstigt ut när Merca-loggan sitter så högt upp på grillen. Annars så den ju trevlig ut. Inredningen verkar ha tagit ett par steg framåt vilket kanske var på tiden :p

#6 • Uppdaterat: 2011-07-05 12:02
KaptenOberkommando

Det är nog frågan om jag inte ska gå tillbaka till mitt gamla chaffisjobb om jag får en sådan här "kärra" att köra.

#7 • Uppdaterat: 2011-07-05 18:50
Mr Colt

Snart kraftigt akterseglade som vanligt när Volvo snart släpper sin nya stordragare.
För MB håller väl sin vana trogen till i bottenskrapet av tunga lastbilar.
För märk väl att av produkterna detta bolag tillverkar är det endast personbilarna som byggs med någon form av kvalitet.
I den tunga skolan är MB en Dacia medans Volvo/Scania är RR/Bentley.

#8 • Uppdaterat: 2011-11-05 09:02
Thommys

Mr Colt, bara för att Volvo och Scania bygger bra tunga fordon, betyder inte det att Mercedes har Dacias dassiga-kvalité på sina kommersiella fordon. Det är i allra högsta grad kvalitetsfordon. I de lägre nivåerna hittar du MAN, Renault och Iveco.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.