Bild
Nästa artikel
Nu börjar rättegången – Audichef riskerar tio års fängelse

Nu börjar rättegången – Audichef riskerar tio års fängelse

Nyheter

Hittills har inga högre chefer ställts inför rätta i Tyskland efter dieselgate – men nu är det dags.

Den tidigare chefen för Audi, Rupert Stadler, står inför rätta i Tyskland och misstänks ha känt till VW-koncernens dieselfusk innan det avslöjades.

Rupert Stadlers rättegång börjar nu i veckan och han ställs inför rätta tillsammans med tre kollegor – en av dem är Porsches tidigare utvecklingschef för motorer, Wolfgang Hatz. Rupert Stadler anklagas för bedrägeri, falsk marknadsföring och urkundsförfalskning. Han ska heller inte ha stoppat försäljningen av de Audi- och VW-modeller som omfattades av fusket när han fick veta om det, enligt åklagaren.

Hittills har inga högre chefer ställts inför rätta i Tyskland efter dieselgate, men nu är det alltså dags. Även Martin Winterkorn, som avgick som chef för Volkswagen strax efter dieselfusket blev känt, ska ställas inför rätta

Rättegången är extremt omfattande och beräknas inte vara klar förrän om två år. Om Rupert Stadler döms riskerar han upp till tio års fängelse.

Rupert Stadler nekar till anklagelserna och säger sig inte ha haft kännedom om dieselfusket. Den tidigare Audichefen satt häktad i flera månader för att han inte skulle kunna påverka vittnen i rättegången.

Läs också: VW-chefen tvingades avgå – nu åtalas han för bedrägeri

Taggar: Nyheter, Audi, Volkswagen

Kommentarer

#1
2020-09-28 11:04

Upp till bevis. Vad gäller lönen hänvisar dessa direktörer till sitt ansvar. Dags att ta det nu...................

#2
1
2020-09-28 12:09

Lämpligt straff blir i en cell med inluften kopplad till avgasröret på en dieselaudi.

#3
2020-09-28 16:42

Livstids fängelse !!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.