Bild
Nästa artikel
Dieselgate: Nu ställs tidigare Audichefen Rupert Stadler inför rätta

Dieselgate: Nu ställs tidigare Audichefen Rupert Stadler inför rätta

Nyheter

Den tidigare chefen för Audi, Rupert Stadler, anklagas för att ha känt till utsläppsfusket.

Trots att det är fem år sedan Volkswagens dieselskandal avslöjades är sista ordet om den definitivt inte sagt.

Volkswagen har redan betalat ut miljardbelopp i böter och kompensation, och i maj kom en dom som kan innebära att koncernen tvingas betala ersättning till bilägare i Tyskland.

Nu står det också klart att den tidigare Audichefen Rupert Stadler, som anhölls i juni 2018, ställs inför rätta i september tillsammans med tre kollegor. Han anklagas för bedrägeri, falsk marknadsföring och urkundsförfalskning.

”Han anklagas för att ha varit medveten om fusket sedan slutet av september 2015, senast, men förhindrade inte att aktuella Audi och VW-fordon såldes”, har åklagaren sagt i ett uttalande.

Rupert Stadler satt häktad i flera månader för att han inte skulle kunna påverka vittnen i rättegången.

Någon snabb dom lär det dock inte bli i rättegången mot Rupert Stadler. På grund av det enorma materialet beräknas rättegången inte vara avklarad förrän i december 2022.

Rupert Stadler, som var chef för Audi mellan 2007 och 2018, nekar till anklagelserna och säger sig inte ha haft kännedom om dieselfusket.

Taggar: Nyheter, Audi

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.