Nästa artikel
Nio har gjort fyra miljoner batteribyten i elbilarna
Nyheter

Nio har gjort fyra miljoner batteribyten i elbilarna

Publicerad 4 oktober 2021
Bilmärket Nio, som nyligen börjat säljas i Norge, har gjort fyra miljoner batteribyten längs kinesiska vägar.

Kinesiska märket Nio har kört igång en stor expansion till Europa. På den norska marknaden börjar nu elsuven Nio ES8 säljas.

Nio har valt samma lösning som Renault hade för några år sedan. Bilköparna kan välja mellan att köpa bilen som den är, eller få rabatt på nybilspriset och samtidigt betala en månadsavgift för att prenumerera på batteriet.

En annan egenhet är att Nio satsar på batteribyten längs vägen istället för bara snabbladdning. Det är en idé som Tesla tidigare experimenterat med men avfärdat.

Nio har gått in helhjärtat för batteribyte på den kinesiska marknaden. Nu har Nio nått en ny milstolpe: fyra miljoner batteribyten har utförts i Kina. Beskedet kommer ett halvår efter att Nio utfört två miljoner batteribyten och 15 månader efter att företaget gjort en halv miljon batteribyten. Den nuvarande takten innebär att Nio utför drygt 460 batteribyten i timmen.

Det urladdade batteriet monteras ut och ersätts med ett fulladdat batteri. I nuläget har Nio 504 stationer öppna för batteribyten längs kinesiska vägar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 10 oktober 2021 Men Hallå Nio har bytt…
  • 4 oktober 2021 Visst går det att få till en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.