Nästa artikel
Nevs har inget avtal om att bygga elbilen Sono i Trollhättan
Nyheter

Nevs har inget avtal om att bygga elbilen Sono i Trollhättan

Publicerad 27 oktober 2021
Det finns än så länge inget kontrakt om att bygga elbilen Sono Sion i den gamla Saabfabriken i Trollhättan.

Elbilsmärket Sono som vill bygga en billig och solcellsdriven elbilsmodell ska börsintroduceras för att få in nytt kapital. Det finns ännu inga uppgifter om värderingen.

Sono Motors har tagit hjälp av Nevs – företaget som baseras på resterna av Saabfabriken i Trollhättan – för att utveckla delar av bilen. Det har också funnits planer på att bygga elbilen Sono Sion i den gamla Saabfabriken, något som rapporterades flitigt för några år sedan.

Något avtal är dock ännu inte på plats.

– Men vi har inga avtal om produktion. Först måste de genomföra sin börsintroduktion och få in pengar. Sedan kan vi börja diskutera, säger Stefan Tilk, vd för Nevs, till Dagens Nyheter.

Enligt honom ”står inte Nevs och faller” med produktionen av Sono Sion – den beskrivs mer som en tilläggstjänst som eventuellt kan starta 2023.

I ett uttalande hävdar Sono Motors att produktionen av Sion inte påverkas av Nevs ekonomiska problem, som beror på att kinesiska fastighetsjätten Evergrande är nära kollaps, och att produktion i Trollhättan skulle vara ”idealisk för oss”.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 27 oktober 2021 Spelar väl inte så stor roll…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.