Nästa artikel
Krisande Evergrande vill sälja Nevs
Nyheter

Krisande Evergrande vill sälja Nevs

Publicerad 18 oktober 2021 (uppdaterad 18 oktober 2021)
Nevs för samtal med potentiella köpare.

Nevs, som äger resterna av Saab, för samtal med europeiska och amerikanska investerare i jakt på nya ägare. Det säger företagets svenska vd Stefan Tilk till Reuters. Enligt honom har flera parter visat intresse för företaget, som enligt uppgifter till Reuters kan värderas till omkring åtta miljarder kronor.

Nevs ägs av den kinesiska fastighetsjätten Evergrande Group, som befinner sig i en djup ekonomisk kris med skulder på 2 600 miljarder kronor. De försöker nu sälja några av sina tillgångar för att frigöra pengar.

Evergrande har investerat tiotals miljarder i bilföretag. Sedan 2019 har de även haft ett samarbete med skånska Koenigsegg, vilket nu är avslutat.

Trots de ursprungliga planerna på att producera en eldriven version av Saab 9-3 har de ännu ingen serietillverkning igång. I augusti i år drog de ned på verksamheten i den gamla Saabfabriken i Trollhättan och varslade 300 anställda om uppsägning. I Kina har företaget flera tusen anställda. Företagets huvudfokus är nu bildelning och självkörande bilar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 19 oktober 2021 Tesla skulle ha köpt hela Sk…
  • 19 oktober 2021 Synd! Jag uppdaterade mig:…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.