Bilden visar dagens Volkswagen Tiguan, inte den nya generationen.

Nästa artikel
Nästa Volkswagen Tiguan får betydligt längre elräckvidd
Nyheter

Nästa Volkswagen Tiguan får betydligt längre elräckvidd

Publicerad 19 juni 2023

Bilden visar dagens Volkswagen Tiguan, inte den nya generationen.

Volkswagen ska lansera en ny generation av suven Tiguan med längre elräckvidd och snabbare laddning.

Volkswagens utmanare till bland andra Volvo XC60 och Kia Sportage kommer snart i ny upplaga. Nästa generation Volkswagen Tiguan ska lanseras 2024.

Redan nu bekräftar Volkswagen att modellen kommer som laddhybrid med relativt lång elräckvidd, upp till tio mil. Det är betydligt längre än den utgående versionen och något som utlovades på ett event för drygt två år sedan.

Laddhybriden får också snabbare laddning än tidigare, men den exakta laddeffekten avslöjas inte.

Framtiden för Volkswagen Tiguan har varit lite osäker. Med tanke på VW:s storsatsning på elbilar fanns uppgifter om att Tiguan skulle läggas ned och ersättas av ID.4. Men tidigare i år kom uppgifter om att Tiguan kommer överleva, eventuellt med namnet ID.Tiguan om den även dyker upp med eldrift.

Volkswagen Tiguan får dessutom ta del av ett uppdaterat infotainmentsystem med pekskärm och vid en snabb anblick ser det ut att vara samma system som i nya elbilen ID.7. Till skillnad från när ID.3 lanserades är reglagen för volym och temperatur nu belysta, något Volkswagen beror på att de ”tagit hänsyn till specifika kundkrav för intuitiv manövrering”.

En annan nyhet jämfört med föregångaren är att den manuella växellådan försvinner. Det är enbart dubbelkopplingslåda som gäller i nya Volkswagen Tiguan, och även när det gäller Golf finns obekräftade uppgifter på att den manuella lådan kommer försvinna i samband med nästa modelluppdatering.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.