Nästa artikel
Nästa vecka avgörs Saabs framtid
Nyheter

Nästa vecka avgörs Saabs framtid

Publicerad 24 november 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Högt upp bland Detroits skyskrapor avgörs Saabs framtid. Nästa vecka träffas General Motors styrelse och beslutar om Saabs fortsatta vara eller icke vara.
Inte många minuter efter Koenigsegg Groups besked uttalade sig också General Motors - som nu har Saabs liv i sina händer.

- Vi är givetvis mycket besvikna över Koenigseggs beslut att dra sig ur försäljningen kring Saab, säger General Motors vd Fritz Henderson.

Han fortsätter:

- Med tanke på den plötsliga händelseutvecklingen kommer vi ta de närmaste dagarna för att bedöma situationen och vi kommer någon gång nästa vecka att informera om nästa steg", säger i en kommentar, säger han.

Avgörande möte nästa vecka
Nästa vecka har General Motors ett inplanerat styrelsemöte där Saabs framtid kommer att diskuteras.

- Många har arbetet oförtröttligt de senaste månaderna för att skapa en hållbar plan för Saabs framtid genom att sälja märket och produktionen till Koenigsegg-gruppen, säger Fritz Hendersen och fortsätter:

- Nu när denna plötsliga förändring skett kommer vi att ta de närmaste dagarna i anspråk för att bedöma situationen, och bestämma nästa steg den kommande veckan.

Enligt ett tidigare uttalande från en talesman för General Motors, som Vi Bilägare rapporterat om, ska Saab läggas ner om affären med Koenigsegg spricker.

Diskutera: Hur tror du GM kommer att agera?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-11-26 17:46
SMÖ (ej verifierad)

Håll inte tummarna i onödan.

#2 • Uppdaterat: 2009-11-29 12:37
pg (ej verifierad)

Vi såg ju vad de gjorde med Saturn. Detta trots att märket tagit marknadsandelar de senaste åren. Förlustsiffrorna var tydligen så höga att det inte räckte med en ökad försäljning ens.
Onekligen spännande dagar fram till tisdag, eller fortsättning följer?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.