Nästa artikel
Nästa Mercedes E-klass sist ut med förbränningsmotor
Nyheter

Nästa Mercedes E-klass sist ut med förbränningsmotor

Publicerad 1 november 2022
När Mercedes ersätter E-klassen blir den nya modellen sist ut att bygga på en plattform förberedd för bensin- och dieselmotorer.

Mercedes ska inom kort ersätta en av märkets viktigaste och mest ikoniska modeller – E-klass. Ersättaren kommer nästa år, och blir den sista nya Mercedesmodellen att bygga på en plattform anpassad för förbränningsmotorer, uppger utvecklingschefen Markus Schäfer för Automobilwoche.

Alla modeller som lanseras efter nästa E-klass ska bygga på plattformar som utvecklas specifikt för eldrift, något som bland annat ska innebära effektivare paketering och modernare teknik.

Dagens Mercedes S-klass och C-klass baseras på samma plattform som nya E-klass. Både S-klass och C-klass ska fasas ut mot slutet av respektive modellcykel, enligt Markus Schäfer. Som ersättare till C-klass kommer en mindre och eldriven sedanmodell som hamnar mellan Polestar 2 och Volvo S60 storleksmässigt.

Att utbudet av förbränningsbilar skalas ned är inte så konstigt – de kommande utsläppsreglerna Euro 7 kommer ge biltillverkarna en ganska tuff utmaning att knäcka. Eftersom efterfrågan på bensin- och dieselbilar minskar ska Mercedes även avsluta motorsamarbetet med Renault.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 3 november 2022 J.L skrev: Vad bra! Tack,…
  • 1 november 2022 Vad bra!
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.