Nästa artikel
Mercedes bekräftar: C-klass kommer som elbil
Nyheter

Mercedes bekräftar: C-klass kommer som elbil

Publicerad 24 maj 2022
Mercedes ska lansera en eldriven version av C-klass. Men det är oklart om den kommer som kombi.

Trots att Mercedes fortfarande säljer mängder av förbränningsmodeller ligger den tyska tillverkaren bra till i omställningen till eldrift – åtminstone enligt en ny undersökning som publicerades i förra veckan.

Nu bekräftar Mercedes att storsäljaren C-klass kommer i helt eldrivet utförande, som en utmanare till bland andra Tesla Model 3, Polestar 2 och BMW i4.

Mercedes har som plan att erbjuda en eldriven version av alla modellserier till 2025. Värt att tänka på är dock att Mercedes också ska minska ned antalet modeller, men det är ändå en ambitiös plan.

Oklart kring kombin

Mercedes C-klass är en av märkets viktigaste modeller och den eldrivna versionen ska bygga på en helt ny arkitektur kallad MMA. Den är egentligen främst till för mindre modeller men ska sträckas ut för att även passa en bil i C-klasstorlek, enligt utvecklingschefen Markus Schäfer.

Det finns än så länge inga officiella uppgifter om Mercedes C-klass med eldrift, men en del av tekniken skulle kunna inspireras av effektiva konceptbilen EQXX. Det är också oklart om eldrivna C-klass kommer som kombi – segmentet minskar för varje år och allt fler köpare väljer en suv.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 29 maj 2022 EQS och EQS SUV har ju samma…
  • 29 maj 2022 Ja vi får hoppas på C-class …
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.