Bild
Nästa artikel
Muller behåller miljonbonus

Muller behåller miljonbonus

Nyheter

Trots att Saab blöder behåller ordförande Victor Muller sin bonus på 4,5 miljoner kronor. Men han väntar med att ta ut pengarna.

Det framgick efter Saabägaren Spyker Cars bolagsstämma på torsdagen. Nederländska aktiespararföreningen VEB ifrågasatte Mullers bonus och hänvisade till fjolårets förlust på nästan två miljarder kronor, stoppet i Saabfabriken och obetalda räkningarna till leverantörer.

Victor Muller uppgav dock att pengarna ännu inte betalats ut, men att det ska ske när Saab är på fötter och har tillräckligt med kapital.

På bolagsstämman sa också Muller att han hoppas att fabriken kan återuppta sin produktion nästa fredag, den 27 maj. Samma dag anländer en delegation från nya samarbetspartnern Pang Da till Trollhättan för ett besök på Stallbacka.

Muller uppges också ha sagt att 90 miljoner euro krävs för att starta fabriken. Hittills har Saab säkrat 30 miljoner euro från Pang Da och ytterligare 30 miljoner euro från fonden Gemini. Bolaget väntar nu på en utbetalning från Europeiska Investeringsbanken på 29,1 miljoner euro.

Diskutera: Rätt av Victor Muller att behålla sin bonus?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
Raymond K
2011-05-20 09:07

Han är värd varenda krona för sina idoga försök till att rädda Saab.

#2
2011-05-20 09:29

Det var då ett jäkla tjöt från er här på Vi Vilägare! Kan ni inte skriva om alla saker Saab åstadkommit sedan rekonstruktionen istället för att framhäva negativa saker? V.Mullers arbetsdagar är knappast 8-17 och arbetsveckorna är knappast 5 dagars. Hur många timmar i veckan jobbar en motorjournalist för sin lön på i runda slängar 30-35 tusen kr? Hur många miljoner får Vi Bilägare i presstöd från oss skattebetalare årligen? Svensk motorpress=Svensk skvallerpress. Nivån är usel!

#3
2011-05-20 12:56

Tja, bonusen är en fis i rymden jämfört med vad de stora pojkarna har... Det är bara fickpengar för dem!

Bidrag av staten får de stora pojkarna, titt som tätt också...
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bankerna-far-miljardstod_2413907.svd

#4
2011-05-20 13:17

Självklart ska han inte ta ut en enda krona i bonus... Muller har inte räddat SAAB - han har demonterat ett varumärke genom lögner och vilseledande uttalande ända sedan start.. EIB-har torskat på sina utlåningar och det är otroligt att man inte stoppar pengarna nu när affärsplanen inte bara spruckit - den har bevisligen ALDRIG haft en chans att fungera. Ändå säger regeringen att man har "stresstestat" affärsplanen. Naiva tokstollar skulle inte få handeta sådana här penningsummor.

#5
2011-05-20 18:09

Han tar ut bonusen vid rätt tillfälle och han är värd bonusen vilket de flesta andra giriga direktörer inte är.Han ger allt för att rädda saab aldrig sett maken till driftig och sympatisk företagsledare

#6
2011-05-21 22:25

Hur lättlurade är ni, Muller är specialist på att lura folk och företag, allt är en stor bluff för att han ska få fylla sina egna fickor, gång på gång avslöjas han som en bluff ändå går många på det, ge han en vanlig lön det räcker....

#7
Raymond K
2011-05-22 08:34

Om Muller får Saab på fötter är det knappast någon bluff och om han lyckas med det är han klart värd de småpengar i bonus han då får till skillnad från de företagsledare som kör företag i botten och sen får kicken med betydligt mer i fallskärmsavtal än Muller får för detta.Inte fasen förväntar ni er väl att Muller skall jobba häcken av sig dag och natt för att fixa detta för en vanlig lön? Det hade ni inte själva gjort kan jag slå vad om.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.