Bild
Nästa artikel
Mitsubishi premiärvisar ny småbil

Mitsubishi premiärvisar ny småbil

Nyheter

Här är första bilden av Mitsubishis nya minsting. Modellen lanseras nästa år och ska säljas över hela världen.

I mars nästa år börjar Mitsubishi tillverka en ny modell i en nybyggd fabrik i Thailand. Modellen förhandsvisas nu i form av konceptbilen Mitsubishi Concept Global Small.

Namnet kanske inte är så fantasieggande, men förklarar pedagogiskt vad det hela handlar om: en småbil som ska säljas över hela världen i ungefär samma utförande på samtliga marknader.

Till storleken är modellen jämförbar med Mitsubishi Colt. Det kanske är ersättaren som nu visas?

CO2-utsläpp under 100 gram/km
Mitsubishi uppger att man arbetat hårt för att optimera aerodynamiken och banta bort så mycket vikt som möjligt. För att hålla en låg förbrukning utrustas Concept Global Small dessutom med en liten bensinmotor med en cylindervolym på mellan 1,0 och 1,2 liter.

Bilen drar också nytta av bromskraftåtervinning, stopp/start-system, steglös CVT-växellåda och lättrullande däck. Enligt Mitsubishi ska CO2-utsläppet stanna kring 95 gram/km.

Mitsubishi Concept Global Small premiärvisas på bilsalongen i Genève i början av mars.

Diskutera: Vad tycker du om Mitsubishis nya småbil?

Taggar: Nyheter, , Mitsubishi

Kommentarer

#3
J.Hundt
2011-01-19 18:38

Man kan inte beskylla bildesigners för att ha någon större fantasi. Bilar är idag otroligt lika varandra och de flesta försedda med en gapande front á la Audi.
Man blir så gäspig att se dessa gapande "munnar".
De flesta har sluttande aktrar, vilket minskar utrymmet för passagerare i baksätet, likaså minskar utrymmet i combivarianterna! Man förser bilarna med onödigt bling-bling, typ ledlampor och dubbla avgasrör, men kan inte åstadkomma ytrymme nog för att man kan byta en glödlampa själv! Många är löjligt dåligt rostskyddsbehandlade, vilket medför stora x-tra kostnader för innehavaren!
Men "kramset" säljer tydligen!!

#4
emellertid
2011-01-19 20:21

Grotesk

#5
Uno Lööv
2011-01-19 22:25

Frågan är hur väl denna kommer att tas emot nu när det visat sig att nackskydden i japanska bilar kan vara livshotande.

#6
Uno Lööv
2011-01-19 22:27

Framförallt småbilar.

#7
JurlEno1
2011-01-19 23:31

Jo, det med Aygo gör mig ännu mer skeptisk till alla småbilar.

#8
JohnCoffey
2011-01-20 09:37

@ Uno
Lika gärna som folk( relativt oskadade) kan kliva ur totalt mosade bilar och "ingen kan ha överlevt" så kan ju saker även hända åt andra hållet.
Hade farbrorn inte haft så bråttom hade den olyckan aldrig hänt.

#9
2011-01-21 10:00

Uno Lööv, det är dumt att generalisera, att nackskydden på en japansk biltyp är dåliga innebär knappast att alla är det.

Men jag är också skeptisk till småbilar och jag tycker att det är otäckt att åka i dem, oavsett vad det sägs om vissa märkens förträffliga krocksäkerhet.

J.Hundt, att man byter dagsljusbelysning mot LED-lampor är faktiskt inte bling-bling utan en vettig ide som sänker bränsleförbrukning och sparar strålkastarlampor.
Annars håller jag med om idiotin med sluttande bakdel som även den här småbilen har.
Utrymme för enkelt lampbyte vet man ju inget om, men det skulle förvåna mig om det finns.

#10
2011-01-22 01:04

Re Uno Lööv
Det är helt otroligt vad du misstolkar allt du läser, man kan snart inte annat än tro att du gör det med flit, finns ingen som skrivit att nackstöd i sig är farliga när de sitter monterade som de ska.....

Om du har ett löst som flyger in i nacken i hög hastighet så har det ingen betydelse vilket bilmärke du kör....

Andvänd lite sunt förnuft i dina inlägg......

#11
Uno vet.
2011-01-23 13:42

Simon: Jag är en man på 53 år. Helt normal med fru och två "utflygna" barn. Statsvetare. Min far var kringresande bilhandlare.
Varör skulle jagh sitta och vara oseriös?

#12
2011-01-23 15:00

Re Uno
Då tycker jag att du reggar dig och håller fast vid samma namn, som det är nu framställs det inte speciellt seriöst och man vet ju inte från gång till gång om det är du eller nån annan man svarar....

Se till att skaffa dig en profil eftersom du verkar vara troget forumet.......

#13
Uno Lööv
2011-01-24 12:09

Simon: Det ska jagh göra. Ska bara lista ut ett bra användarnamn först. Uno Lööv låter lite enkelt med tanke på mitt fina yrke.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.