Bild
Nästa artikel
Mitsubishi förnyar pickupen L200
Mitsubishi förnyar pickupen L200
Mitsubishi förnyar pickupen L200

Mitsubishi förnyar pickupen L200

Nyheter

Arbetshästen begåvas med förarassistans, bättre fyrhjulsdrift och nydesignat yttre.

För tre år sedan kom femte generationen av L200 och nu, i samband med att modellen firar 40 år i år passar Mitsubishi på att uppdatera den. Det märks bland annat på utseendet, där pickupen formgivits enligt biltillverkarens ”Dynamic Shield”-designspråk. Även interiören har omarbetats. 

Mitsubishi har förfinat fyrhjulsdriften som finns i två olika system: Super-Select 4WD som ska ge bilen optimala egenskaper för alla underlag den kan tänkas köras på, och Easy-Select 4WD som gör det enklare att skifta mellan olika körlägen beroende på underlag. 

Det har byggts in en radda nya förarstödssystem i bilen, bland annat kollisionsvarning, döda-vinkelnvarning, varning för korsande trafik vid backning, samt ett system som ska motverka oavsiktlig acceleration om man råkar gasa för mycket i trånga utrymmen exemplevis. 

Mitsubishi har också monterat större bromsskivor och kolvar till bromsoken fram. Dessutom har de satt kraftigare stötdämpare baktill. Den femstegade automatiska växellådan har bytts ut mot en i sex steg istället och det ska göra körningen mjukare men med möjlighet till kraftigare acceleration. 

Nya L200 byggs i Thailand och det är också här som försäljningen startar inom kort. Till Sverige kommer den under hösten 2019. Några svenska priser finns inte än.

Diskutera: Vad tycker du om Mitsubishi L200?
 

Kommentarer

#1
2018-11-12 17:55

Autobroms?

#2
2018-11-15 00:15

På vilket sätt har man förbättrat fyrhjulsdriften?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.