Bild
Nästa artikel
Bilfrågan

Bilfrågan: Är Hilux bäst?

Publicerad 3 februari 2016 (uppdaterad 6 november 2020)
Frågeställaren söker prisvärda pickupalternativ. På bilden syns Toyota Hilux från 2012.
"Finns det någon mer prisvärd pickup med dubbelhytt som är lika hållbar och ekonomisk? Kan det vara värt att importera från ett annat EU-land?" Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har funderingar på att byta upp mig till en större och mer praktisk bil. Min nuvarande Toyota Urban Cruiser är för liten. Behovet är en pickup med dubbelhytt. Mitt val har landat på en Toyota Hilux.
Jag har googlat och sökt på många ställen och nästan alla är överens om att en Hilux är den mest ekonomiska och hållbara pickupen som finns. Men begagnatpriserna är höga. Finns det någon mer prisvärd pickup med dubbelhytt som är lika hållbar och ekonomisk som Hilux? Kan det vara värt att importera en Hilux från ett annat EU-land?
Urban C
 
Svar:
Mitsubihish L200 och Nissan Navara är ett par andra slitstarka pickuper som finns med dubbelhytt. Båda ligger vanligen lite lägre i pris än en Hilux. Att importera själv kan bli billigare men är också krångligare och kan bli problematiskt om det visar sig att bilen är behäftad med fel.
Marianne Sterner, Vi Bilägare
 
Diskutera: Vilken pickup skulle du rekommendera till frågeställaren?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2016-02-03 10:31
jungfall

Hiluxen hade varit mitt självklara förstaval. Vi har dom i gruvan i Norrbotten och det är dom enda bilarna som håller i längden.
Navaran håller knappt ihop i 10000 mil.
L200an kan jag inte uttala mig om.

#2 • 2016-02-03 10:36
Luke

VW Taro är samma bil och borde vara billigare. Dock har jag inte kollat prisbilden

#3 • 2016-02-03 12:10
PREVIA

VW Taro från Toyota blir nog inte lätt att hitta då samarbetet tog slut 1997.
http://www.bilgaraget.se/toyota/hilux?sort=price_ask&type=asc&engine_model=Version

#4 • 2016-02-03 15:46
bgl

Länk för "Rangernördar":
https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Ranger
Det amerikanska Ford Ranger slutade produceras 2011, numera är den samproducerad med Mazda som för övrigt är en i Sverige underskattad pickup!

#5 • 2016-02-03 16:04
Grosser

I elkraftkretsar har Ford Ranger inte något gott rykte om sig. Ryckig gång, återkallelser, taskigt rostskydd m.m. - listan kan göras lång. Däremot har den bra vägkomfort.
Förmodligen är det bättre att satsa på en Hilux eller möjligen en Amarok!

#6 • Uppdaterat: 2016-02-03 17:07
xcvolvo70

ISUZU är en bra pickup. Kan fås med enkel, dubbel eller 1½ hytt. Automat finns ej på Hilux med 1½ hytt o diesel. Isuzun är en nedskalad lastbil så torde duga bra.
http://www.isuzu-sverige.se/ http://www.isuzu-sverige.se/Extended-Cab-Shiro

#7 • 2016-02-03 18:11
Hanzzon

Vi servar och reparerar flera pickuper varje vecka på mitt jobb där många maskinförare kör dåliga vägar och terräng dag efter dag.
Kvalitetsmässigt är Hilux tveklöst den mest robusta pickupen med högre kvalitet än konkurrenterna.
Konkurrenterna förbrukar massor av delar under så hård körning som hjullager, abs-sensorer, vevlager, bakaxlar som läcker olja, dieselpumpar och framvagnsdelar för att bara nämna lite, delar man i princip aldrig byter på Hilux trots samma körmönster.
Det är svårt att förklara dessa stora skillnader annat än en klart högre kvalitet hos Hilux

#8 • 2016-02-03 20:37
Mistro

Nej,det finns faktiskt ingen bättre Pickup och det är också en del utav orsakerna till det höga andrahandsvärdet.
Bilar från andra länder kan sakna viktig säkerhetsutrustning ( antisladd m.m ) och det är också väldigt svårt att kolla upp dess historia.
Det står inget om bilen skall inhandlas som ny eller inte men nya Nissan Navara ( King cab ) är också trevlig och söker man mycket effekt så finns den med en stark V6:a.

#9 • 2016-02-03 23:44
erikivan72

Nackdelen med Toyota är väl främst komfort och stolar.
Tänk också på att en pickup är BRA MYCKET DYRARE I DRIFT än din Urban Cruiser. Och då menar jag verkligen dyrare i drift.
Kör du mycket privat är dessutom soppakonsumtion väl tilltagen på alla pickisar så fort du försöker hålla mlmsat tempo. (Ok, en 2010 drar inte på långa,vägar lika mycket soppa som en 2000 års pickis. Men det är fortfarande ett antal deciliter upp mot ex en Audi A4, Mb C-klass eller liknande. Och pickisen är antagligen lika dyr eller dyrare att äga också).
Just: kolla skatten innan du köper din pickup! Annars kommer du att få skrämselhicka när du jämför med din Urban Cruiser.

#a • 2016-02-03 23:46
erikivan72

Jämför driftskostnader med din Urban Cruiser innan du slår till! Annars kommer du att få skrämselhicka första gången brevet ,ed fordonsskatten ramlar ner i brevlådan. Särskilt när du inser att den bara täcker några få månader.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.