Nästa artikel
Mitsubishi Eclipse Cross kommer till Sverige som laddhybrid
Nyheter

Mitsubishi Eclipse Cross kommer till Sverige som laddhybrid

Publicerad 1 november 2021 (uppdaterad 1 november 2021)
Mitsubishi blir kvar i Sverige med ny generalagent. Viktigaste modellen blir en ny laddhybrid.

Det har varit många bud kring Mitsubishis besked om att lämna den europeiska marknaden. Tidigare i år stod det klart att det japanska märket trots allt stannar i Sverige med ny generalagent.

På den svenska marknaden ska Mitsubishi sälja småbilen Space Star och suv-modellen Eclipse Cross som laddhybrid. Grundmodellen presenterades för fyra år sedan men kommer först nu med laddkontakt.

På sikt ska den följas av fler modeller. Men det finns inga uppgifter om att nya generationen av den större modellen Outlander ska säljas i Sverige.

– Vår förhoppning är att kunna bygga vidare på detta genom att i ett första skede lansera Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid men sedan även andra prisvärda modeller, säger Tobias Pettersson, vd för generalagenten KW Bruun.

Mitsubishi Eclipse Cross får en 2,4-liters bensinmotor och två elmotorer. Räckvidden på eldrift är 4,5 mil enligt WLTP-körcykeln vilket är något kortare än de allra senaste laddhybridmodellerna. Men en egenhet med modellen är att den kan snabbladdas vilket är ovanligt för laddhybrider.

Prislappen beräknas hamna på 409 900 kr enligt de handlare som börjat ta emot förhandsbokningar. Som jämförelse kostar exempelvis den ungefär lika stora Hyundai Tucson Plug-in Hybrid från 414 900 kr, men den har längre räckvidd på el.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 1 november 2021 Så bra att den inte fick CCS…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.