Nästa artikel
Mercedes visar EQS som suv – Maybach först ut
Nyheter

Mercedes visar EQS som suv – Maybach först ut

Publicerad 7 september 2021
Mercedes ska börja sälja en suv-version av elbilen EQS. Först ut är den superlyxiga Maybachversionen.

Mercedes har en rejäl uppsättning nyheter att visa upp på bilmässan i München som precis öppnat. Vi har bland annat skrivit om G-klass med eldrift och den helt nya modellen EQE.

När det gäller sedanmodellerna EQE och EQS ska de också lanseras i suv-versioner för köpare som vill ha bättre bagageutrymme och högre sittposition.

Först ut är suv-versionen av lyxmodellen Mercedes EQS som nu visas upp i det allra lyxigaste Maybachutförandet.

Det officiella namnet är Mercedes-Maybach EQS SUV och än så länge är bilen ett koncept, men den ser i princip produktionsklar ut och tillverkningsstarten blir 2023.

Detta blir den allra första Maybachmodellen att förses med eldrift. Utställningsbilen har tvåtonslackering, små Maybachlogotyper i grillen och på B-stolpen, smala LED-strålkastare fram och bak samt 24-tumsfälgar (!).

De infällda dörrhandtagen följer med från sedanversionen av EQS. Dörrarna öppnas automatiskt när föraren närmar sig – att öppna dörren manuellt är uppenbarligen otänkbart för en Maybachköpare.

Att öppna dörren manuellt är uppenbarligen otänkbart för en Maybachköpare

Inteirören är om möjligt ännu lyxigare än i EQS. Den stora ”hyperskärmen” följer med, åtminstone som tillval, och i den dyraste versionen finns detaljer i roséguld och vit pianolack. Mängden skinn har dock minskats till förmån för andra material.

Mercedes EQS SUV kommer i flera olika utföranden med räckviddssiffror på upp till 60 mil. Priser och fler tekniska specifikationer följer senare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 9 september 2021 Jag stör mig mest på att de…
  • 7 september 2021 En grill för den kinesiska…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.