Nästa artikel
Mercedes och Volvo frånkörda i suv-toppen
Nyheter

Mercedes och Volvo frånkörda i suv-toppen

Publicerad 8 augusti 2022 (uppdaterad 8 augusti 2022)
Tesla Model Y är nu populärare än både Mercedes, BMW och Volvo.

Tesla har fått upp farten rejält i tillverkningen av suven Model Y, framför allt jämfört med konkurrenterna i samma klass. Nya siffror från företaget Dataforce visar att Model Y var mer populär än både Mercedes GLC, BMW X3 och Volvo XC60 i Europa under första halvåret.

Konkurrensen bland de mellanstora suvarna är hård och klassen leddes tidigare av Mercedes GLC. Men trots att den nyligen lanserats i en ny generation och ökat tolv procent i registreringsstatistiken i Europa, har den registrerats i 1 297 färre exemplar än nya ledaren Tesla Model Y.

Volvo rasar

BMW X3 ligger på tredje plats med ett stort gap på drygt 10 000 bilar jämfört med Tesla. Volvo XC60 har historiskt sett presterat riktigt bra i klassen, men den tappar nu 18 procent i registreringsstatistiken och hamnar på fjärde plats.

Försäljningsökningen för Model Y har varit så stark att den kan köra om Audi A3 som Europas populäraste premiumbil under helåret 2022 oavsett storleksklass. Model Y blev Norges populäraste bil under första halvåret och i juni toppade den Sveriges registreringsstatistik.

– Model Y har varit väldigt framgångsrik på den europeiska marknaden och den kommer växa ytterligare, säger analytikern Benjamin Kibies till Automotive News.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (11)

  • 9 augusti 2022 MC Min erfarenhet av…
  • 9 augusti 2022 Och vår Up som gör 0-100 på…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.