Eldrivna VW ID.4 är en storsäljare i Sverige.
Nästa artikel
Statistik: Nybilsförsäljningen minskar – men elbilarna fortsätter öka
Nyheter

Statistik: Nybilsförsäljningen minskar – men elbilarna fortsätter öka

Publicerad 2022-08-01 16:49 (uppdaterad 2022-08-02 09:10)
Eldrivna VW ID.4 är en storsäljare i Sverige.
Över hälften av nya bilar är laddbara – och elbilar säljer bättre än laddhybrider. Så såg den svenska bilmarknaden ut i juli.

I juli registrerades 17 834 nya bilar i Sverige. Av dem var hälften laddbara – 24 procent var laddhybrider, och 26 procent var helt eldrivna. Det visar statistik från Mobility Sweden.

Laddbara bilar fortsätter alltså att ta allt större marknadsandelar – trots att störningar i leveranskedjorna fortsätter hålla tillbaka bilproduktionen. Hittills i år har 52 procent av alla nya bilar i Sverige varit laddbara, jämfört med 36 procent förra året.

27 procent av alla nya bilar som registrerats hittills i år har varit helt eldrivna. Det är en fördubbling jämfört med förra året.

Totalt sett har nybilsregistreringarna hittills i år sjunkit med 15 procent jämfört med förra året. 

–  Vi bedömer att årets nedgång i huvudsak kan härledas till det begränsade utbudet även om vi de senaste månaderna ser en viss avmattning av den starka efterfrågan på grund av konjunkturläget, säger Mobility Swedens vd Mattias Bergman i ett pressmeddelande.

Volvos bästsäljare XC60 toppade registreringsstatistiken i juli, följd av VW T-Roc och Kia Ceed. VW ID.4 hamnar på fjärde plats som den mest registrerade elbilen under månaden.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (145)

  • Igår 21:09 Exakt Christer. Och vi …
  • Igår 20:29 Sverige är just nu Europas…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.