Nästa artikel
Mercedes EQS SUV är den nya eldrivna flaggskeppsmodellen
Nyheter

Mercedes EQS SUV är den nya eldrivna flaggskeppsmodellen

Publicerad 19 april 2022 (uppdaterad 19 april 2022)
Mercedes ska börja sälja en suv-version av elbilen EQS. Den får över 60 mils räckvidd och snabb laddning.

Mercedes har visat upp en suv-version av märkets lyxigaste elbilsmodell EQS. Den ska utmana bland andra Tesla Model X, Audi e-tron och BMW iX.

Den nya modellen heter Mercedes EQS SUV och mäter hela 5,13 meter på längden – det är 18 centimeter längre än Volvo XC90 och 37 centimeter längre än Mercedes EQC. Till skillnad från den mindre EQC går nya EQS SUV även att få med plats för sju.

Batteripaketet på 107,8 kWh ska ge en räckvidd på 66 mil som längst. Modellen har infällda dörrhandtag och flera andra detaljer som ska sänka luftmotståndet, men lika slank som sedanmodellen EQS blir den inte.

Minst dyr blir instegsmodellen Mercedes EQS 450+ SUV med bakhjulsdrift, 360 hk och 568 Nm. Den finns även med fyrhjulsdrift och 800 Nm. Dyrast blir Mercedes EQS 580 4Matic SUV med 544 hk och 858 Nm. Bilen klarar snabbladdning på 200 kW och ska ha en förbrukning på 18,6 kWh/100 km som lägst.

Något främre bagageutrymme finns inte. Motorhuven ska bara öppnas vid service och föraren fyller på spolarvätska bakom en panel på sidan. Däremot har bilen bakhjulsstyrning som standard och den som betalar extra kan få ökad styrradie för att vändcirkeln ska bli lika snäv som för en Volkswagen Golf.

På insidan finns Mercedes så kallade ”Hyperscreen” som tillval, en 1,4 meter lång skärm som består av både digitala instrument, infotainmentsystem och passagerardisplay.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.