Bild
Nästa artikel
Mercedes återkallar för fukt i kupén och elsystemet

Mercedes återkallar för fukt i kupén och elsystemet

Nyheter

Mercedes senaste återkallelse kan få både irriterande och trafikfarliga följder.

Mercedes har upptäckt ett fel på två bilmodeller som i bästa fall är irriterande – och i värsta fall kan få allvarliga följder.

Dräneringen till luftkonditioneringens kondensvatten kan i vissa fall vara blockerad. Det innebär att kondensvattnet istället börjar sippra in i bilens kupé. På vägen dit kan vissa komponenter börja rosta och bilens elsystem kan kortslutas.

Ett fuktskadat elsystem kan ge alla möjliga olika fel. Några av de fel som rapporterats in från ägarna är att bilens krockkuddar slutar fungera – vilket förstås är allvarligt – eller att bilen inte går att starta. Även bränslepumpen och systemet som ska ringa nödsamtal vid en olycka kan skadas.

Felet drabbar Mercedes A-klass och B-klass som är byggda mellan 26 augusti och 10 oktober 2019. Ägarna kontaktas av Mercedes för att boka tid på verkstad där felet kontrolleras och åtgärdas kostnadsfritt.

Ett liknande fel har tidigare drabbat andra modeller, men då handlade det om ett fel som uppstått under produktionen.

Läs också: Krockkudden kan lösa ut – trots att den är avstängd

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.