Nästa artikel
Mercedes GLA återkallas – krockkudde kan lösa ut i onödan
Först på Vi Bilägare

Mercedes GLA återkallas – krockkudde kan lösa ut i onödan

Publicerad 26 april 2021
Krockkudden i Mercedes GLA kan lösa ut trots att den är avstängd – och trots att en barnstol är placerad i passagerarstolen.

Mercedes låg förra året högst upp på listan över märkena med flest återkallelser. Det är dock en utmärkelse som inte är helt negativ – det innebär att de kvalitetsbrister som upptäcks också åtgärdas.

Nu har en allvarlig produktionsmiss upptäckts i crossovermodellen Mercedes GLA. Jordningen till krockkudden på passagerarsidan kan vara felaktigt gjord och i värsta fall kan en elektrostatisk laddning, som inte leds bort, göra att krockkudden löser ut i onödan.

Det kan även inträffa om krockkudden avaktiverats på grund av en barnstol i det främre passagerarsätet. Det kan därmed inte uteslutas att krockkudden löser ut trots att den inte ska, vilket är en allvarlig säkerhetsrisk.

Mercedes i Sverige har inga uppgifter om hur många svenska bilar som omfattas, men problemet gäller alltså Mercedes GLA tillverkade mellan 19 februari 2020 och 12 augusti 2020.

– Berörda bilägare kommer bli kontaktade och få felet åtgärdat, säger Charlotta Letsikas, informationschef på Mercedes i Sverige, till Vi Bilägare.

Läs också: Bilmodellerna som återkallats mest – Mercedes i botten

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.