Bild
Nästa artikel
Mercedes GLA återkallas – krockkudde kan lösa ut i onödan

Mercedes GLA återkallas – krockkudde kan lösa ut i onödan

Först på Vi Bilägare

Krockkudden i Mercedes GLA kan lösa ut trots att den är avstängd – och trots att en barnstol är placerad i passagerarstolen.

Mercedes låg förra året högst upp på listan över märkena med flest återkallelser. Det är dock en utmärkelse som inte är helt negativ – det innebär att de kvalitetsbrister som upptäcks också åtgärdas.

Nu har en allvarlig produktionsmiss upptäckts i crossovermodellen Mercedes GLA. Jordningen till krockkudden på passagerarsidan kan vara felaktigt gjord och i värsta fall kan en elektrostatisk laddning, som inte leds bort, göra att krockkudden löser ut i onödan.

Det kan även inträffa om krockkudden avaktiverats på grund av en barnstol i det främre passagerarsätet. Det kan därmed inte uteslutas att krockkudden löser ut trots att den inte ska, vilket är en allvarlig säkerhetsrisk.

Mercedes i Sverige har inga uppgifter om hur många svenska bilar som omfattas, men problemet gäller alltså Mercedes GLA tillverkade mellan 19 februari 2020 och 12 augusti 2020.

– Berörda bilägare kommer bli kontaktade och få felet åtgärdat, säger Charlotta Letsikas, informationschef på Mercedes i Sverige, till Vi Bilägare.

Läs också: Bilmodellerna som återkallats mest – Mercedes i botten

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.