Bild
Nästa artikel
Nyheter

Mazda förlänger garantin – men inte i Sverige

Publicerad 2022-03-30 06:29
Mazda ska behålla dagens upplägg med ”tre plus sju” års garanti på nya bilar.

Mazda ska fördubbla nybilsgarantin på den tyska marknaden från tre till sex år. Samtidigt utökas milbegränsningen från 10 000 till 15 000 mil. Ändringen görs för att konkurrera med bland andra Hyundai och Kia som var tidigt ute med långa garantier.

Men på den svenska marknaden har Mazda ett lite annorlunda upplägg när det gäller garantin. Dels finns en vanlig nybilsgaranti på tre år eller 10 000 mil, och dels finns en så kallad komponentgaranti som gäller tills bilen är tio år gammal eller har körts 15 000 mil. Komponentgarantin täcker inte in lika mycket som nybilsgarantin men gäller alltså längre än den tyska nybilsgarantin.

På den svenska marknaden ska Mazda dock inte införa den förlängda nybilsgarantin utan ha kvar dagens upplägg med nybilsgaranti plus komponentgaranti.

– Vi kommer i nuläget ligga kvar med vårt nuvarande garantipaket som vi anser är lika attraktivt som Tysklands nya sexåriga nybilsgaranti, säger Johan Lagerström, kommunikationschef på Mazda i Sverige, till Vi Bilägare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.