Bild
Nästa artikel
Nyheter

Lucid Motors vill bygga en halv miljon bilar per år – om nio år

Publicerad 7 april 2021 (uppdaterad 7 april 2021)
En Lucid Air under tillverkning i Arizona. Foto: Lucid
Peter Rawlinson, vd på Lucid Motors, har förhoppningar om att sälja en halv miljon bilar per år redan 2030. Detta trots att de ännu inte sålt en enda bil.

Lucid Motors brittiska vd, Peter Rawlinson, har stora ambitioner för det kaliforniska startupföretaget. I en intervju med tidningen The Guardian berättar han att de har ambitioner om att nå en produktionstakt på en halv miljon bilar per år till 2030 – nio år från i dag.

Det skulle i så fall innebära en enorm tillväxttakt för den aspirerande elbilstillverkaren, som hittills inte har sålt en enda bil. Debutmodellen Air, en elektrisk lyxsedan med en påstådd räckvidd på 83 mil, är tänkt att sättas i produktion under andra halvan av 2021 i en nybyggd fabrik i Arizona.

För att nå de ambitiösa produktionsmålen planerar Lucid Motors även fabriker i Kina och Mellanöstern. Det finns också planer på en andra bilmodell, en sjusitsig suv som går under arbetsnamnet ”Project Gravity”.

Peter Rowlinson jobbade tidigare för Tesla, där han var teknisk chef under utvecklingen av sedanen Model S. År 2013 lämnade han Tesla för att i stället jobba för Lucid Motors, som då hette Atieva.

I en intervju med Vi Bilägare år 2020 berättade Rowlinson att han drivs av att underlätta en snabb omställning till hållbar bilism.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.