Nästa artikel
Teslas rekordsiffror: Levererar fler bilar än någonsin
Nyheter

Teslas rekordsiffror: Levererar fler bilar än någonsin

Publicerad 6 april 2021
Under årets första tre månader levererade Tesla rekordmånga bilar. Framför allt är det Model Y som ökar.

Tesla levererade rekordmånga bilar under första kvartalet. Under perioden januari till och med mars levererades 180 800 bilar, vilket toppade den tidigare rekordsiffran från fjärde kvartalet förra året – dock med en marginal på bara 230 bilar.

99 procent av alla bilar som levererades var Model 3 och Model Y. Den mindre suven Model Y har tagits emot väl på den kinesiska marknaden och bidrar till rekordsiffran. 

Att Tesla i princip inte levererat några Model S eller Model X är inte så underligt – de har nyligen uppdaterats och bland annat fått ny interiör. Produktionen och leveranserna av de uppdaterade versionerna ska nu skalas upp.

Analytiker hade räknat med att Tesla skulle leverera mellan 145 000 och 188 000 bilar. Vissa hade förväntat sig en lägre siffra på grund av en brand i fabriken i Kalifornien, tillfälliga nedstängningar på grund av pandemin och chipbristen som just nu drabbar bilvärlden.

Teslas leveranssiffror är dubbelt så höga som under samma period förra året. Tesla planerar att leverera mellan 477 750 och 514 500 bilar i år.

Läs också: Teslas modeller uppdateras – här är svenska priserna

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.