Nästa artikel
Premiär för Lucid Gravity: Här är eldrivna lyxsuven
Nyheter

Premiär för Lucid Gravity: Här är eldrivna lyxsuven

Publicerad 17 november 2023 (uppdaterad 17 november 2023)
Lucid Motors blöder pengar och hoppas enormt mycket på lyxsuven Gravity som nu är officiell.

Amerikanska Lucid Motors har hittills bara lanserat en modell, lyxsedanen Air. Men nu blir det tillskott i utbudet i form av suven Gravity.

Nykomlingen ska utmana bland andra Mercedes EQS SUV, Volvo EX90 och Tesla Model X. Lucid Gravity har tre stolsrader och en ny generation elmotorer. 0–60 mph (96 km/tim) ska gå på 3,5 sekunder som bäst. 

Några detaljer om tjänstevikt, batterikapacitet eller effekt finns inte, men räckvidden ska hamna på 70,8 mil enligt den amerikanska körcykeln. Det är betydligt längre än de 56 mil som Tesla Model X klarar i samma körcykel, och även längre än Volvo EX90.

Lågt luftmotstånd är något som Gravity delar med sedanmodellen Lucid Air, liksom 900-voltstekniken som ska ge 32 mils räckvidd på 15 minuter vid en 350 kW-laddare.

Allra längst fram, i ”frunken”, finns dessutom en soffa att sitta i – när bilen står stilla, förstås.

Även innerutrymmena uppges vara bättre än i Model X. Mittraden kan skjutas i längsled och passagerarna har nedfällbara flygplansbord. Passagerarna kan också njuta av ett särskilt mjukt fjädringsläge som kallas ”Zero Gravity”.

I framsätet provar Lucid ett nytt grepp med en 34 tum stor, böjd skärm av OLED-typ plus en stor, liggande och pekskärm som kallas ”pilotpanel”.

Lucid Gravity kostar ungefär som en Model X i USA i instegsversionen och produktionen beräknas starta sent 2024. Modellen är extremt viktig för märket som i nuläget tappar miljonbelopp på varje såld bil och trots sänkta priser har årets leveransprognos skrivits ned.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 17 november 2023 Dom lär nog få hoppas…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.